ד'ר קנטר הנכבד
דיון מתוך פורום סוכרת
קראתי את ספרך "סוכרת לחיות עם להרגיש בלי" והוא אכן ספר מקיף הנותן מענה לשאלות ותהיות רבות יחד עם זאת בפרק על הממתיקים לא מצאתי על דקסטרוזה המצוי במתוק וקל וכן לא על סוכלרוז וחומר נוסף המצוי באחד הממתיקים הוא סידן גלוקונט לקטט האם תוכל לפרט על החומרים האלה ? בתודה.
שלום לך, חלק מהייצרנים של מתיקים על בסיס סכרין או אחר, מוסיפים סוכר (דקסטרוז הוא שם לסוכר רגיל..) על מנת שלא ישאר טעם לוואי. כמות הסוכר היא נמוכה אך יש לה ערך קלורי מסוים. סוכרלוז הוא ממתיק דמוי סוכר, שהגביש שלו עבר שינוי. גם פה חלק מהייצרנים מוסיפים דקסטרוז, לא משום שיש טעם לוואי אלא על מנת להוזיל את המוצר כי הסוכרלוז מאד יקר. החמרים האחרים הם חומרים מייצבים ומוסיפי טעם אך לא ממתיקים כשלעצמם.