חיזוק פעולת הלבלב

דיון מתוך פורום  סוכרת

31/07/2006 | 23:42 | מאת: אתגר

לד"ר שלום וברכה הייתי מבקש לדעת האם קיימות בשוק תרופות לחיזוק פעולת הלבלב? כפי ששמעתי וקראתי, פעילות הלבלב אצל הסוכרתיים - אולי לא אצל כולם - נחלשת במהלך השנים, עד להפסקה מוחלטת ואז יש צורך במתן אינסולין. מה עושים ע"מ שפעילותו של הלבלב לא תידרדר או תיפסק לחלוטין? האם הדבר קשור באיזון הסוכרת או שבכל מקרה, גם למרות התרופות, הלבלב "מתעייף" ככל שהשנים עוברות והאדם מתבגר? תודה על תשובותיך.

08/08/2006 | 15:37 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, בין התרופות לטיפול בסוכרת יש קבוצה שלמה של תרופות "ממריצות לבלב" המעודדות אותו חהגביר את ייצור ואת שחרור האינסולין. יש כיום רבים שחושבים שטיפול במינון נמוך של אינסולין עבר בץחילת הטיפול בסוכרת, יסייע ל"הארכת" חיי הלבלב ופעולותו.

09/08/2006 | 12:47 | מאת: אתגר

שלום לך ד"ר, האם התרופה גלוקופג' נחשבת לתרופה מחזקת לבלב? או רק עוקפת לבלב? האם היא גם מפחיתה את סיבוכי הסוכרת? בתודה מראש.

מנהל פורום סוכרת