שאלה בקשר לממתיק

דיון מתוך פורום  סוכרת

17/02/2006 | 13:37 | מאת: דנה

שלום אימי חולת סוכרת..היא קנתה ממתיק על בסיס דקסטרוזה וסכרין (מתוק וקל) שאלתי היא האים היא יכולה להישתמש כתחליף לסוכר? בתודה מראש דנה

27/02/2006 | 13:39 | מאת: ד"ר יורם קנטר

ששלום לך, בחלק מהמוצרים הנכילים סכרין, אספרטם או ציקלמט, נהוג להוסיף עד 97% סוכר על מנת למנוע את טעם הלוואי של החומר היסודי. ניתן בהחלו להשתמש בהם כממתיקים, אך לא כטולם מתאימים גם לבישול ו/או אפיה. מידע נרחב יותר תמצאי בספרL"סוכרת - לחיות עם להרגיש בלי" בפרק על הממתיקים המלאכותים

מנהל פורום סוכרת