סכרת הריון
דיון מתוך פורום סוכרת
שלום , רציתי לשאול האם מותר לאכול שוקולד ללא סוכר בהריון "מתוק"... במוצר יש רכיב שנקרא אצסולפם K. תודה רחלי
לקריאה נוספת והעמקה
עקרונית כן, אך עדיף שוקולד מריר או ממותק על ידי סוכרלוז.
בשוקולד ללא סוכר נעשה שימוש במלטיטול או סורביטול, המחליפים את הסוכר כחומר "מבני" - כחצי מהחומר המוצק בשוקולד. חומרים אלה הם סוגים של פחמימות, אם כי מורכבות יותר מסוכר. לכן, מומלץ שתבדקי תחילה את תכולת הפחמימות / רב כהלים לפני האכילה. בד"כ שורה של ארבע קוביות מכילה פחמימות כמו פרוסה וחצי של לחם קל. אזהרה פצפונת נוספת: רב כהלים בכמות גדולה גורמים לגזים ו"קיבה רכה". הרבה בריאות, לך ולרך הנולד