סוכרת וקפה בטעמים
דיון מתוך פורום סוכרת
שלום רב, לאחרונה השוק מוצף במינים שונים של גרגירי קפה בטעמים שונים ומשונים, כגון: פרנץ' ונילה, אגוזים ואפילו - שוקולד. במריכיבים לא כתוב שיש באבקת הקפה סוכר, אלא רק פולי קפה, חומרי טעם וריח ועוד חומר בשם מלטודקסטרין (או משהו דומה). הייתי מעוניינת לדעת אם יש איזו מניעה לשתות את הקפה הזה, כשיש סוכרת מסוג 1 (תלוית אינסולין). לתשובה מהירה אודה, שירה.
לקריאה נוספת והעמקה
שירה שלום, מלטודקסטרין הוא רב סוכר (פוליסכריד) המופק מעמילן של תירס ןמשמש כתוסף מזון ממתיק למוצרים רבים. אין בו שום ",מאלט". אין בו חלבונים א שומנים ולכן הןא גם טוב לחולי צליאק. מבחינת הסוכרתי האינדקס הגליצמי שלו הוא מאד גבוה ומקפיץ אץ רמות הסוכר בהתאם, יש להתיחס אליו בסוכרת מסוג 1 כאילו זה סוכר .