סוכרת ודיאטה

דיון מתוך פורום  סוכרת

10/08/2005 | 23:14 | מאת: טלי

שלום, אמי בת 80 וסובלת מסוכרת סוג 2, יתר לחץ דם ועודף כולסטרול. היא מטופלת בתרופות, אבל רמות הסוכר שלה בדם שעתיים אחרי ארוחת בוקר הן בערך 270. כמו כן, לחץ הדם שלה נשאר גבוה למרות הטיפול. אמי נוהגת לאכול בכל יום 3 או 4 מנות פרי, כולל אבטיח. בדרך כלל גם גלידה עם סוכר. אני מאד מודאגת בגלל הסיכון שלה ללקות בסיבוכים כגון מחלת כלי דם בלב או במוח. היא טוענת שהיא "בסדר", ושבמשפחתה לא היו בעיות של התקפי לב או שבץ מוחי. האם היא צודקת בכך שהיעדר סיפור משפחתי מפחית את הסיכון שלה ללקות בבעיות שציינתי? תודה מראש.

11/08/2005 | 12:53 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, ההמלצה הוגרפת בסכרת בכל גיל היא להמנע מסוכרים זמינים בדיאטה. לכן גלידה המכילה סוכר אינה מומלצת. מבחינת יחידות פרי, ניתן לשלב 3-4 פירות ביממה, כולל אבטיח, אך להמנע ככל האפשר מענבים ופירת יבשים. מידע נהוסף תוכלי למצוא אצל הדיאטנית שצריכה לעבור על הדיאטה של אמך לשפר אותה ולהתאים אותה עבורה

מנהל פורום סוכרת