קינואה

דיון מתוך פורום  סוכרת

27/06/2005 | 14:46 | מאת: daniela

האם מישהו יודע בקשר לקינואה וסכרת. האם זה מומלץ? האם זה נחשב חלבון או פחמימה? כמה קלוריות יש ב 100 גרם של קינואה לאחר בישול ?

28/06/2005 | 10:38 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך דניאלה, Quinoa קינואה (מבטאים: קין-וואה) הנו צמח מוכר בהרי האנדים ובפרו מעל ל 3000 שנה. למעשה זהו פרי המכיל גרעינים/פולים, שתכונותיהם דומות לאלו של מיני הדגנים. הם עשיריםם בחלבוון ממקור צמחי, ברזל וסידן, ויטנין E והאינדקס הגליצמי שלהם הוא נמוך - 35 בלבד. כמות xך הפחמימות הנמצאות בקינוואה היא הנמוכה ביותר יחסית לחיטה, שעיורה, שיפון אורז או קווואקר. ב1/2 ספל של פולים יבשים יש 166 קלוריות בגלל האינדקס הגליצמי הנמוך יחסית, הקינוואה מתאימה לשילוב בהרבה מאכלים לסכרתים, וkאחרונv הפורסמו מתכונים רבים בעיתונים. בגלל הסיפור של קברי האינקה "וקסם האגדה" של 3000 שנה יש פה ושם סיפורי סבתא על "טיפוול", ,מניעה" ועוד שטויות באשר לסוכרת עצמה - שהן מצוצות מהאצבע אך מופצות עח ידי חמננויות הטבע למיניהן. לאנשים עם אלרגיות לדגנים ומוצריהם, או שחייבים לקבל כלכלה נטולת גלוטן - הקינוואה משמשץ תחליף מצויון

מנהל פורום סוכרת