מאמרים

דיון מתוך פורום  סוכרת

08/05/2005 | 15:15 | מאת: kiticat

רציתי לדעת מהי עמדת הרפואה המקצועית בנוגע לתזונת סוכרתית. (מטופלת בלנטוס והומלוג, H1C נוכחי עומד על 10, עלה ב8 חודשים מ6.4, בעקבות גיוס, התנדבות.) עמדה זו מהווה עניין למעני משום שהינני מנסה להשיג אישור לדמי כלכלה רפואיים בגין הסוכרת. אני לא אוכלת מוצרים רווים שומן או שמן בכללם, וכן נמנעת מקמח וסוכר לבן. אשמח לדעת חוו"ד מקצועי וכן הפניות למאמרים רלוונטים.

11/05/2005 | 10:29 | מאת: ד"ר יורם קנטר

איזו מין שאלה היא זו? ברור שלכלכלה יומית מאוזנת, מחולקת על פני היממה, נוורכבת נכון מבחינת האיזון שבין הפחמימות הזמינות למורכבות, השומנים והחלבונים קיימת חשיבות עליונה באיזון הסוכרת, לא פחות מאשר ללנטוס (האינסולין במקרה שלך של סוכרת מסווג 1 הוא הכרח לחיים). יפה שהתנדבת לשרות, אבל עליך להבטיח קודם כל איזון טוב יומי וקבוע של הגלוקוז בדם. "דמי כלכלה" הם לא הפתרון. הפתרון הוא מעקב וייעוץ דיאטני צמוד ומוסמך שיתאים לך את הדיאטה הנכונה המתאימה וטעימה לך, ובהקדם האפשרי . עיימי בפרק על הדיאטה בסוכרת בספר:סוכרת-לחיות עם להרגיש בלי.

מנהל פורום סוכרת