חומץ ועוד - מסיעים לטייפ 2 - לכל המעוינן

דיון מתוך פורום  סוכרת

08/02/2005 | 16:31 | מאת: זהבה א'

http://www.diabetesmonitor.com/m46.htm קישור למאמר באנגלית, למי שמעונין. הטענה היא שהנ"ל מסייע בהאטת ספיגת הפחמימות, מוריד את האינדקס גליקמי של המזונות שאוכלים. לפני זמן לא רב, עלה הנושא, מענין אם יש מישהו שניסה להכניס לתפריט חומץ והאם זה עזר.

09/02/2005 | 11:05 | מאת: מלי

אודה לך אם את יודעת איזה חומץ בדיוק להשתמש, לפני או אחרי או באמצע אוכל תודה

09/02/2005 | 12:42 | מאת: זהבה א'

שלום מלי, איך לומר ? מבחינה מדעית, לא מוכח לגמרי אבל לא יגרם נזק אם ננסה, בהסתיגות כפי שניקולט כתבה, אסור להשתמש / לשתות חומץ על קיבה ריקה. מומלץ להשתמש בחומץ רגיל - מי מסוגל, לחילופין ביומץ בן יין, פחות טוב :חומץ בלסמי, סידר, חומץ אורז, גם מיץ לימון איננו רע. מה שמשפיע זה "החומצה האצטית" . ניתן להוסיף לסלט, ניתן להכין רוטב :שמן, חומץ, חרדל, שום , תבלינים, ולהוסיף למה שרוצים. נראה שגם תהליך התסיסה מאט את עליית רמת הגלוקוז , לכן מומלץ לחם שאור . מומלצים גם מי גבינה ומי חלב - איפה קונים ? באמצעות מי גבינה ניתן להכין חמוצים מסלק, תפוחי עת, קישואים. אופן ההכנה : רוחצים, חותכים, מכניסים לצנצנת או כד, מוסיפים 4 כפות מי גבינה, כפית מלח ים, מים , תבלינים, סוגרים היטב, מניחים במקום חמים למשך 2-3 ימים, אחר כך מאחסנים במקום יבש וחשוך. גם ביוגורט ובכפיר יש חומצת חלב, לפיכך מי שסופר פחמימות, יכול להוריד 1 ג' מכל 12 ג'.

מנהל פורום סוכרת