תזונה
דיון מתוך פורום סוכרת
אני מאד מודה לך על תשובתך לתפריט לדוגמה, גם אני וגם בעלי חולי סכרת מזה שנים רבות, אבל לא נראה לי שנוכל אי פעם לעבור לטבעונות או צמחונות, בכל זאת גם כאן למדתי מספר דברים שיעזרו לי בבנית התפריט, מה שכן יעצו לי זה לשתות חומץ תפוחים בלבד, כי, כך נאמר לי שחומץ אחר יכול להזיק לקיבה. אני גם שותה לאחרונה תה גלוקודן, אבל למדתי, שללא תזונה נכונה לא יואיל שום דבר, עוד שאלה לי אליך, האם יש לך עצה לבעיה של סוכר גבוה דוקא בשעות הבוקר ללא צום, במשך היום רמות הסוכר יורדות יחסית, עד היום לא קיבלתי תשובה, והייתי אצל מומחים, אפילו לא תשובה ברורה באיזו שעה ומתי לקחת גלוקופז' תודה
שלום מלי, איני בטוחה מה הקשר לצמחונות, משום מה לא אהבתי בשר/עוף מילדותי, אבל לא נראה לי שצריכה של עוף רזה צריכה להיות בעיתית או דגי ים. באשר לחומץ - אני סך הכל ממליצה לנסות, כנ"ל לגבי קינמון, אני מערבת אותו ... ידוע לך ודאי שכוסמת עדיפה על אורז, יש אפילו אטריות מכוסמת. נתקלתי בלחם פשתן, שחור וכבד, יבוא מאנגליה, יקר מאוד, אבל הפתעתי היתה גדולה, מפני שטעמו היה כטעם עוגה, ולא יכולתי להתאפק, ואכלתי כמות גדולה למדי, ולהפתעתי רמת הסוכר לא עלתה. באשר לבוקר - שמעתי הסברים רבים והצעות רבות: למדוד בשעה 4 -3 לפנות בוקר, אולי הרמה נמוכה ומתחילה עליה, ואז העצה לאכול חטיף בלילה (?), דיאטנית הציעה לפני השינה, ממש לפני השינה לאכול פחמימה +משהו עם שומן (מעט לחם עם טחינה, פרי עם כמה שקדים). לדעתי האישית, לרבים יש בעיה, מפני שעבורנו גם 8 שעות זה צום. דרך אגב, אחרי צום של 12 שעות, רמת הסוכר עלולה לעלות עוד יותר, רופא אחד הסביר לי שזה מלמד על תפקוד הכבד ולא על רמת הסוכר בדם. באשר לגלוקופז' הוא הרי מונע מהכבד ליצר גלוקוגן (סוכר) ולכן יש הנוטלים אותו בערב. ויש שנוטלים אחרי הארוחה הכי גדולה, מוזר שלא קיבלת תשובה ברורה, איני בעלת השכלה רפואית, וודאי שאיני מעזה ליעץ, במקומך הייתי מנסה. נסי לחפש מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך, באתר של מנדוזה יש רשימות מפורטות.
לום מלי, אוכל לעניין אותך גם בפתרונות מעשיים לעזרה בהתמודדות עם המחלה וגם בכך שאכיר לך שיטה גאונית לבישול מזונכם. הרגישו טוב, עידית