הבטחתי מרשם לעוגת פרג, מנסה לקיים.

דיון מתוך פורום  סוכרת

12/01/2005 | 18:12 | מאת: אליהו גולדשמיד

בישלתי גרגירי סויה בתהליך כמו בישול חומוס . טחנתי דק כ-100 גרם פרג . הוספתי שתי טבליות סוכרזית וטחנתי כ-100 גרם סויה עם הפרג במכונת בשר מספר פעמים עד שקיבלתי עיסה הומוגנית. לא שקלתי את הקומפוננטות ואני רק מעריך את הכמויות בכל אופן מי שאוהב יותר פרג, יכול להוסיף עוד לפי צבע העיסה. רידדתי עלה בצק עלים (שמעתי שגם ניתן לעשות בצק מקמח מלא, זה אני משאיר למומחים ממני. על עלה בצק העלים מרחתי עם מברשת חלמון (צהוב) של ביצה מעורב במעט מים ואז פיזרתי את העיסה שטחנתי, שווה על כל השטח שלה וגילגלתי. מבחוץ מרחתי את יתרת חלמון הביצה והכנסתי לתנור חם מאוד למשך כ-50 דקות תוך מבט מדי פעם בכדי למנוע מהעוגה להשרף. השפעה מינימלית על הסוכר, בתאבון.

12/01/2005 | 18:23 | מאת: זהבה א'

שלום אליהו, נשמע טוב מכל הבחינות, אתה יודע שבחנויות טבע מוכרים קמח סויה, אולי ניתן להשתמש בו ?

13/01/2005 | 14:59 | מאת: אליהו גולדשמיד

1. אני ממש לא מבין בבישול או אפיה מלבד שאני די מכור לפרג-זה הרי הבסיס לאופיום :) סתם אוהב מאוד את טעמו מילדות. 2. קמח סויה, אני לא יודע איך לאפות איתו. 3. אני בכלל תכננתי לטחון את הפרג עם פולי סויה, אבל זה מה שהביאה לי הפולניה שלי מחנות הטבע. השתמשתי בבצק עלים בגלל שזה מגיע מוכן אבל הפולניה הנ"ל אמרה לי שאפשר גם לעשות בצק מקמח מלא. 4. מי שמנסה, שיעשה בדיקות ולא יסתמך עלי. יתכן וההשפעה שונה מאחד לשני.

מנהל פורום סוכרת