חומץ

דיון מתוך פורום  סוכרת

09/01/2005 | 08:01 | מאת: זהבה א'

קראתי על מחקר שנערך בימים אלה, לפיו שתי כפות חומץ לפני הארוחה (כרוטב סלט, מלפפונים חמוצים) מונע את עליית רמת הסוכר שעה אחרי הארוחה, לא לחלוטין, אבל באחוזים משמעותיים. החומץ פועל אצל סוכרתיים טייפ 2. האמת היא שעל השפעתו החיובית קראתי מזמן.

09/01/2005 | 08:13 | מאת: אליהו גולדשמיד

איך בדיוק לקחת את החומץ הזה, ישר לפה בבליעה, זה אפשרי? לא יגרום להרגשת בחילה? האם לימון זה אותה תוצאה? האם אפשר לערבב את החומץ עם שתיה אחרת, או משהו?

09/01/2005 | 10:04 | מאת: זהבה א'

זאת הבעיה...גם הכמות אינה קטנה... במחקר הם מציעים להוסיף את החומץ לסלט, אני נוהגת כך, רוטב טבסקו גם כן מכיל חומץ, אפשרות נוספת: חמוצים - מוחמצים בחומץ. ללימון אין השפעה זהה לחומץ. בד"כ, אני מנסה דברים שאינם נראים מזיקים ואינם בגדר תרופות. אני יודעת שאתה לא כ"כ אוהב לקרוא, ביחוד באנגלית, אבל בכל זאת: http://www.diabetesmonitor.com בחדשות חודש דצמבר.

11/01/2005 | 13:45 | מאת: ד"ר יורם קנטר

חומץ משמש כבסיס לרוטבים רבים לסלטים וכדומה, אולם יש להזהר במיוחד באנשים הסובלים מצרבת או מבקע טרפשי גולש ששם המגע עם חומץ עלול להביא להתקף לא נעים של כאבים ו"שרפה" ברום הטן. אשר להשפעה על הסוכר - עוד אגדה הדורשת הוכחה מבוססת יותר.

מנהל פורום סוכרת