מה הכי טוב לאכול במצבים שונים של היפו?
דיון מתוך פורום סוכרת
שלום, דוקטור! עוד שאלה מחולת סוכרת כ-10 שנים, בת 31. במצבים נדירים וקשים של היפו (פחות מ-40 יחידות), אני יודעת מה לעשות (לפחות זה עוזר ומהר): אני לוקחת כמה כפיות או קוביות של סוכר לבן ושמה מתחת ללשון. שאלה 1: האים זה נכון? האים יש משהוא שעוזר יותר מהר, חוץ מזריקה? במצבים פחות קשים של היפו (50-60 יחידות) "חבל" לי למלא את הגוף שלי בסוכר לבן וסתם להביא לעליה מהירה וגבובהה של רמת הסוכר. בדרך כלל, אני אוכלת משמש יבש, שותה קצת מיץ או אוכלת גיל עם לחם. שאלה מס' 2: האים זה נכון? ומה הכי טוב לאכול במצבים כאלה של היפו (כדי לא להביא לעליה חדה של סוכר), חוץ מחלב ודבש שאותם אני לא אוכלת?
שלום לך, הדבר הטוב ביותר הווא טבליות גלוקוז. סוכר לבן הווא גם טוב אבל אינו פועל מידית, כי הסוכר בנוי משתי מולקולות - אחת של גלוקוז ואחת של פרוקטוז, ולוקח לגוף זמן יקר לפירוק הדו סוכר למרכיביו. בארה"ב למשל, בכל רשיון נהיגה של נהג סוכרתי כתוב שהוא חייב לשאת עימו טבליות גלוקוז ואם אין לו הוא מקבל רפורט.. ניתן להשיג טבלית גלוקוז בבתי מרקחת אוו במישרין בחברת גפן מדיקל בע"מ. שתיית קוקה קווולה רגילה, מיץ (לא דיאט)) או אכילת לחם לבן יכולה אף היא לסייע במקרי היפו בינוניים. מידע נוסף והוראות איך להתמודד בהיפו תמצאי בספר: "סוכרת - לחיות עם להרגיש בלי"
תודה רבה לך. אף רופא עוד לא נתן לי, בזמן כה קצר, כל כך הרבה מידע מדוייק! אני בדיוק התלבתתי לגבי הזמנת טבלית גלוקוז של חברת גפן מדיקל. לגבי רשיון נהיגה: בארץ יש בדיוק אותו נוהל וכאשר שוטרי תנועה עוצרים אותי, הם תמיד בודקים שיש לי סוכר. עוד פעם הרבה תודות על המידעץ