טחינת קצח
דיון מתוך פורום סוכרת
האם יש למישהו נסיון מוכח בשימוש בממרח טחינת קצח?מוכרים אותו בחוות התבלינים בבית לחם הגלילית ולפי פרסומיהם בכתב תוך 10 ימים תהיה ירידה משמעותית ברמות הסוכר.יש לקחת 3 פעמים ביום לפני הארוחה.
שלום לך, כמו כל צמח עלי אדמות שיוחסו לו אלף ואחד תכומות רפואיות החל מנגד אסטמה וכלה כנגד סרטן, גם הקצח (כומין שחור, או בשמו הבוטני ניגלה סאטיבה) זכה ל"המלצות" באשר לסוכרת. מאמרים ממרוקו וקוויבק, "העידו" על "שיפור" באיזון הסוכרת בשילובים של קצח טחון עם חילבה ועוד שילובים מזונים. ה"המלצה" היא לטחון קצח ולערבב עם קמח. כמה ולמה לא ברור... ההתיחסות שלי היא כמו לכל "תכשיר פלא", - כל עוד אין לפחות שתי עבודות מחקריות שפןרסמו בעיתון מכור עם בקרה של המערכתצ, על מחקרי כפול סמיות עכם תוצאות חד משמעותיות, הקצח ישארק באותו תחיום "אפור, של אוכלי עלים וזלזלים, שורשים וגבעולים, עם אמונה לוהטת שיש בכך משהו של ממש.
דר נכבד צר לי שאתה כלכך שולל את הרפואה הטבעית מפני שאין לכם הסבר מדעי לתופעה מה יותר טוב מעובדות בשטח? אני נמצא בקבוצה של חולי סכרת וכמה מאתנו משתמשים בטחינה המדוברת ולי ולחברי לקבוצה הטחינה מאזנת את רמת הסוכר לפעמים לרפואה אין תשובות ופתרונות למחלות ולטבע שגדול מכולנו יש
גם אני ביקרתי בחוות התבלינים, ונאמר לי שיש לקחת כפית ליום לפחות, ושהקצח מפחית את רמת הסוכר. לא מצאתי כל עדות לכך באינטרנט. מזל שהקצח טעים בסלט. האם למישהו יש מידע האם דבר זה נכון?