דר' קנטר ומדד גליקמי
דיון מתוך פורום סוכרת
1. היות ומישהו עם שם כשלי הצטרף לפורום כתומך נלהב של הנרי לכן אני משנה את שמי לעודד ב. ואין לי כל קשר לויכוחים שמזיקים לניהול הפורום וכן אני מצטרף למכתבו של דר' קנטר. אני מאד מתפלא שפניה זו היתה ללא תגובה... 2. בלא לפגוע בפרנסתם של הדיאטנים למינהם מהו השיקול הנכון לאיזון תזונתי: לפי כמות יחידות של פחמימות או ע"י בחירת מזונות בעלות מדד גליקמי נמוך אך נשאלית השאלה, כמה?
מצטער שאתה משנה את שמך בגללי... בו נעשה את זה פשוט. סה"כ קלוריות שנתיות = משקל סה"כ פחמימות = A1C . ערך גליקמי של מזון = תנודות ערכי סוכר. מה רוצה לומר , שני סוגי מזון באותו משקל, אותו ערך קלורי, ואותה כמות פחמימות, יגרמו לאותה עליה/ירידה במשקל, ולאותה תרומה ל- A1C . עם לאחד ערך גליקמי גבוה (מעל 50) , ולשני נמוך (פחות מ-50), ההבדלים יהיו שהגבוה יגרום לעליה מהירה בסוכר בדם ולאחר זמן הסוכר ירד, אולי אפילו מתחת לנורמה הרגילה. בעל הערך הגליקמי הנמוך לא יגרום לעליה פתאומית. בקיצור כמה שהערך נמוך יותר התנודות בסוכר קטנות יותר. ברור שכמה שפחות תנודות, טוב יותר לנו... ישנו כדור שעובד על עיקרון דומה, הפרנדאז' (מאט את התפרקות המזון בעל הפחמימות) ניסיתי לעשות זאת פשטני, מקווה שזה עוזר ... רק בריאות.
אידיוט
אני מודה על תשובתו של דר' קנטר וגם של הנרי לפחות הפעם זה לעינין. נ.ב הנרי- אינני משנה את שמי, אני לפחות מופיע בשמי האמיתי, אך היות והופיע עודד נוסף בפורום בחרתי להוסיף את האות הראשונה של שם משפחתי כדי שאפשר יהיה לא "להתבלבל" ביננו. בואו כולנו ונהיה ענינים בפורום לתועלת כולם- מסכים? עודד ב.
אני שמחה שהתשובה של הנרי מקובלת עליך, יותר נכון אני תמהה מאוד, סך הכל מאוד לא מדויקת, ולא נכונה, ומאחר ואיני רוצה להכנס לויכוחים פעם נוספת, ולמהומות נוספות, לא אוסיף עוד, אני מציעה לך לקרוא מה שכתב על מאיר ועל עוד אנשים , אני מציעה לא לעודד אותו לשוב לפורום, מפני ששוב יתחילו מהומות, אם אתה מעונין בו, אתה יכול למצוא אותו בפורומים אחרים - תפוז למשל.
שלום לך, לפי הדיאטה שהדיאטנית תרכיב לך, יקבעו % הפחמימות - אם 55%, יותר או פחות. עקרונית קיימת המלצה לדיאטניות לבחור פחמימות בעלי שיעור אינדקס גליצמי נמוך ככל האפשר, על מנת שהסוכר בדם לא יזנק לשים לאחר אכילת פחמימות . אין כאן הגבלה של עד כמה וכדומה.ז
לעודד ב' , הענין אינו פשוט כ"כ, והנה מאמר באנגלית שדן בהגדרת פחמימhttp://www.detnews.com/2004/health/0408/01/a11-228566.htmות
הה