לזהבה
דיון מתוך פורום סוכרת
הי זהבה אני עדיין בארה"ב וראיתי את תשובותיך הטובות ואפשר ללמוד הרבה בקשר לתזונה - אני קוראת על גבי הלחם בארה"ב דוגמא לחם שיפון שאני אוכלת שעל כל 100 גרם של לחם יש 7.2 פחמימות שזה כלום כלומר את יכולה לאכול בארוחה לדוגמא 4-5 פרוסות וזה עדיין לא 100 גרם - ראיתי שכתבת שארוחה גדולה היא בין 15-20 פחמימות בסלט ירוק אין פחמימות זה אבסורט אבל ישנם אנשים רעבים יותר ואז אולי אפשר לאכול יותר לחם. בקשר לדיאטנית לדעתי ואני לא מומחית גדולה לכל חולי הסוכרת זו אותה דיאטה שאלתי כל כך הרבה אנשים וזה מה שכולם אמרו לי לאכול כמה שפחות פחמימות כלומר בגדר המותר. תודה
שלום, לחם אשר תכולת הפחמימות שלו 7.5 גר' ל - 100 ג' (משקל כולל) או לפרוסה ? ל - 100 ג' לחם זה מעט מאוד, חבל שאין לנו בארץ. ברור, שאם יש בלחם הזה כ"כ מעט פחמימות, מותר לאכול יותר. בירקות יש קצת פחמימות, לא להתעלם לגמרי, אבל יש בהם גם הרבה סיבים וזה חשוב . לדעתי את צודקת, דיאטה דומה לכולם, בהתאמה ... אני מניחה שגבר אוכל יותר מאשה, אסור לותר לגמרי על פחמימות, אבל לאכול במידה. אני מקווה שתהיה בפורום דיאטנית מדי פעם, בדקי מדי פעם. סתם נחמד לשמוע התרשמויות.