תפריט

דיון מתוך פורום  סוכרת

18/07/2004 | 14:54 | מאת: יולנדה

אני ראיתי שהרבה נמצאים במצבי כלומר סוכרתיים ללא תרופות וזריקות אלא דיאטה להיות מאוזן בסוכרת - השאלה הכי שלא נשאלה היא וקיבלו הרבה תשובות וזה מאוד עוזר אבל הכי חשוב לדעת במשך כל היום כמה צריך לאכול פחמימות - ומדוע אני שואלת אני אישה עובדת ואוכלת בבוקר או דיסה קוואקר או 2 פרוסות לחם שיפון עם סלט ירקות אבל בערך אחרי שעתיים אני שוב רעבה אולי מפני שהלחם דל קלוריות או גם הדייסה - ואז אני אוכלת יוגורט דל שומן או פרי ואחרי שעתיים שוב רעבה כלומר אין פחמימות להשביע את הבטן - ואז ארוחת צהרים שהיא דג או עוף סלט או אורז כף או 2 וחוזר חלילה ושוב רעבים ושוב רעבים - לכן הבנתי לפי התשובות שכתבתם כל ארוחת לגופה - מקובל אבל בשורה האחרונה כמה צריך לאכול פחמימות במשך כל היום? הדיאטנית שלי מאוד נחמדה אבל כנראה שלא מספיק חזקה - אז תוכלי ולמחרת תשמרי קצת מצחיק????

18/07/2004 | 15:50 | מאת: זהבה - סוכרתית

ליולנדה, שלום לך, גם אני לפי הנחיות של דיאטנית, ומקווה מאוד שאצליח להביא אותה מדי פעם.. ובכן, זה מה שאני למדתי: כל ארוחה היא בפני עצמה, אין ארוחה אחת "גדולה" ואחר כך קטנה, או להיפך, על מנת לשמור על רמת סוכר בדם, להמנע תנודות לכאן או לכאן. אם לא אוכלים משך זמן רב - רמת הסוכר עלולה לעלות .... הכבד מתחיל ליצר גליקוגן...מין סוכר... יש גישות שונות, הגישה שאני קיבלתי: ארוחת בוקר, ארוחת צהרים וארוחת צהרים בסביבות 30 ג' פחמימות, ארוחות קטנות בסביבות 15 ג' פחמימות. בעצם, טוב לאכול כל 3 ש', זה מה שרצוי. האם את מכירה את המונח אינדקס גליקמי ? רצוי מאוד להכיר, זה מדד אשר ממיין את המזונות לפי המהירות בה הם נספגים ומעלים או לא מעלים את רמת הסוכר בדם. אם יש לך מכשיר למדידת סוכר, הדרך הטובה ביותר היא למדוד לפני שאוכלים ושעתים אחרי שאוכלים ולראות מה קרה. יום נעים

מנהל פורום סוכרת