לזהבה
דיון מתוך פורום סוכרת
בוקר טוב אני ראיתי עכשיו שאפשר לאכול קוסקוס הוא עשוי מחיטה ותוספת היא כף שמן זית כמובן לא כמות גדולה כל הקופסה היא 340 גר' אבל 3 -4 כפות לדעתי אפשר מה דעתך לכן אני מתייעצת איתך. דרך אגב ראיתי שאת מעוניינת להביא לפורום דיאטנית טובה - אז ברוכים הבאים.
לשושנה, אל תחשבי שאני מומחית כל כך גדולה, אין לי יומרות... גם אני ראיתי משהו על קוסקוס, הכונה ל -4 כפות מוכן - מבושל , הערך הגליקמי בינוני,(60+), במקום פחמימה אחרת. אם אוכלים משהו שונה, חדש, תמיד כדאי למדוד סוכר לפני שאוכלים ואחרי שאוכלים, ובודקים אם זה לא עושה בעיות. בעיקרון, אפשר הרי לאכול גם פסטה, להשתדל לא לבשל יותר מדי, זה לא טוב לסוכרתיים. לדעתי, הכי טוב להתחיל לאכול כמות לא גדולה ולראות מה קורה. היה /יהיה בחור בשם לזר, ממנו למדנו הרבה, ועוד יותר למדנו ממה שעשה על מנת להתאזן, הוא גילה לנו שפסטה וכו' אסור לשבשל יותר מדי, כמה שמבשלים אותו יותר כך מעלה את רמת הסוכר בדם מהר יותר. שבת שלום
מצאתי : קוסקוס מבושל 5 דקות כמות: 3/4 ספל, מכיל 35 ג' פחמימות - לא מעט בתיאבון !!!