שאלה ללזר קאופמן / או לכל מי שמכיר או יודע.
דיון מתוך פורום סוכרת
ללזר שלום ! ! ========= (מתי אתה מפסיק את תהליך ההתנזרות ?) ש א ל ה ======== ברשימות אינדקס גליקמי שלך שבאתר: http://www.tcb.ac.il/Extra/type1file/gilists.html מופיע ספגטי, האינדקס הגליקמי Spaghetti) !!! 38 מעושר חלבון) וגם ספגטי, מבושל 5 דקות, האינדקס הגליקמי 52 (עדיין סביר) וגם ספגטי לבן, האינדקס הגליקמי 59 . *** הכל יחסית ללחם . האם הראשון אינו טעות?? או שזה איזה ספגטי מסוג מיוחד? אשמח במידה ויתאפשר לך לכתוב כמה מילים בנושא, מפני שנדמה לי שרוב הסוכרתיים אינם מתקרבים למוצר הזה! גם אלו שכן טועמים ספגטי ,אנא כתבו, ותנו מנסיונכם לאחרים. ת ו ד ה - מ ר א ש - ל כ ל - ה ת י ח ס ו ת .
הנרי שלום, האינדקס הגליקמי הוא מדד שמציג כמה מהר יעלה הגלוקוז בדם עקב אכילה של מנה סטנדרטית (נדמה לי שזה 50 גרם) של המזון המדובר. אינדקס גבוה יעלה מהר. אינדקס נמוך יעלה בקצב איטי. אבל אל תטעה, זה שהוא יעלה בקצב איטי זה לא אומר שהוא לא יעלה ! הוא בהחלט יעלה, אך אחרי זמן. למשל, האינדקס הגליקמי של שוקולד חלב עם סוכר (שוקולד חלב רגיל) הוא 34, נמוך למדי. עם זאת, אסור לסוכרתי לעבור ל"דייטת שוקולדים בלבד" בגלל שזה אינדקס נמוך. הסיבה שהאידקס של הספגטי (והשוקולד) הוא נמוך קשורה כנראה לעובדה שהבצק "עטוף" בכמויות של שומן וחלבון שמאיטות את הספיגה הראשונית המהירה של עמילן נקי. דבר דומה קורה למשל עם הפיצה. מה שקובע הוא צורת פיזור השומן במזון, המרקם הפיזי שלו ועוד. בכלל, האינדקס הגליקמי הוא כלי מתוחכם וקשה להבנה. קיים ויכוח גדול האם ראוי ליישם אותו כשיטה כללית ליעוץ תזונתי לסוכרתיים בגלל ה"מלכודות" שמובנות בו. כדי לא להסתבך יותר מדי, הדרך הנוחה היא לספור פחמימות ולא להתעמק יתר על המידה באינדקס הגליקמי. בהצלחה, גלעד
אני נמנע מלאכול מאכלים עם אינדקס גבוה, זה מאוד עוזר ליצב את הסוכר. הייתי לוקח בעבר הרחוק פראנדז' כול תפקידו הוא לגרום לפרוק איטי יותר של מזון עם פחממות (בעצם ניתן לומר שהוא "מקטין" את האינדקס הגלוקמי) אם כך אז אני עושה את זה בעצמי ! לגבי פיצה , זה אסון אלה אם אתה נימצא בהיפו עמוק עמוק. אני יודע מה זה האינדקס הגליקמי , סה"כ רציתי הבהרה מלזר לגבי אחת מהטבלאות שלו. תודה בכול אופן.