עוד לא קלטתי את הקטע עם הדיאטה !
דיון מתוך פורום סוכרת
הייתי אצל רופאת משפחה.... אצל דיאטנית לסכרת.... אצל האחות הראשית בקופת חולים..... כולן הסבירו לי פחות או יותר על הדיאטה. נאמר לי שבארוחות עיקריות מותר לי לאכול עד 30 גר' פחמימות. בארוחות קטנות עד 15. עד כאן הבנתי. השאלה היא - במוצרים ששייכים למשפחת החלבונים, או השומנים - איך אני רואה את הערך שלהם ? למה עלי להשוות אותו ? איך לעשות את החישוב נכון. הדיאטנית אמרה לי להתייחס רק לפחמימות. לעזוב את השאר. בכל זאת.... משהו בדבריה עדיין חסר לי. אני מבקשת לדעת מה לגבי יתר המרכיבים ? קלוריות, פחמימות, חלבונים וכו'..... (איפה בדיוק רואים את הסוכרים ? בפחמימות ? בקלוריות ?). בקיצור - על מה להקפיד ואיך למצוא את הדרך ? תודה לכולם, גם לאלה שאינם יודעים או יכולים לעזור לי.
באופן כללי, בכל סוג מזון קיימים שלושה מרכיבים עיקריים: חלבון, פחמימות ושומן. לכל מרכיב ערך קלורי שונה, נוסחת אצבע לחישוב הערך הקלורי: חלבון כ-4 קלוריות לגרם, פחמימות כ-4 קלוריות לגרם, שומן כ-9 פחמימות לגרם. על אריזת כל מוצר מאכל (כמעט) שמשווק בישראל מודפס מידע המפרט את תכולת המרכיבים (חלבון, פחמימות, שומן) ב-100 גרם מוצר. אגב, גם הערך הקלורי של 100 גרם מוצר מופיע. הסכרתיים מגבילים את כמות הפחמימות שהם אוכלים (ראי הוראות הדיאטנית שלך). אמנם סוכר זה פחמימות "טהורות" אבל פחמימות יש בסוגי מזון נוספים כגון קמח, תפוחי אדמה, תירס, פירות ואורז. בגדול ניתן לומר כי לגבי כל מזון שמכיל אחד או יותר מהמרכיבים הללו צריך להיות "חשוד" ומוגבל בכמות הנאכלת. אגב, בבשר דגים שמן אין פחמימות בכלל. במוצרי חלב יש הכל. בתקווה שעכשיו זה באמת נראה לך יותר פשוט ישראל
את הוראות המשחק הבנתי. שים לב במה אני מסתבכת: הדיאטנית אמרה לי לאכול בארוחות עיקריות 30 גר' פחמימות. בארוחות ביניים - 15 גר' פחמימות. עד כאן זה ברור. השתתפתי גם בסדנא (4 מפגשים) מטעם קופת חולים, ולימדו אותנו איך לקרוא את הסימון התזונתי המופיע ע"ג אריזות המזון. גם זה ברור לי. הקטע הוא : נניח אני בארוחה עיקרית עכשיו - אני יודעת שאני צריכה לאכול 30 גר' פחמימות. אני לוקחת פרוסת לחם קל (כ-7 גר' פחמימות), מוסיפה לזה חצי כוס אורז (15 פחמימות בערך), ואם אני מוסיפה חלבונים, או שומנים - אני לא יודעת תמיד כמה ערך שלהם שווה לפחמימות. ואם נניח במעדן יש 8 גר' פחמימות.... אבל המון שומנים, או המון חלבון.... איך אני יודעת כמה זה המון..... עד כמה מותר..... אני אוהבת גם המון טחינה, אבוקדו - מי יגיד לי כמה יש בזה ? תודה לכולם.