תחליף סוכר מלטיטול

דיון מתוך פורום  סוכרת

02/05/2004 | 14:57 | מאת: שירז

ברצוני לדעת כיצד ניתן להשיג את תחליף הסוכר "מלטיטול" על-מנת להשתמש בו לאפייה. סרקתי את מדפי הסופרמרקטים ולא מצאתי את התחליף בצורתו המקורית אלא רק בתוך מוצרים כגון: מרמולייט, שוקולד ללא סוכר וכו'. שאלה נוספת: השתמשתי בתחליף "כמו סוכר" אשר מצויין לאפייה וכמעט שאינו משאיר טעם לוואי אבל אין עליו את סמל "האגודה הישראלית לסוכרת". האם המוצר אינו מאושר לשימוש של חולי סוכרת?

02/05/2004 | 16:34 | מאת: זהבה

לשירז, מתוך ספרו של דר' קנטר: פוליאול דו-סוכרתי שמקורו ממלטוז. נמצא הרבה בטבע כציקוריה. משתמשים בעיקר לציפוי של ממתקים, פוליאול - סוכר אלכוהולי, נספג לאט מהמעי אל הדם, ועובר מיטבוליזם בכבד, מכיל פחות ממחצית הקלוריות של סוכר. האמת היא שאיני יודעת היכן רוכשים אותו, אולי בחנויות טבע ? באשר לסמל של האגודה - דעתי היא שאם ידועים לך עקרונות הדיאטה, עדיף תמיד לקרוא את התוית ולשקול בהתאם למרכיבים אם המוצר מתאים לך או לאו, חברות רבות מיצרות מוצרים מתאימים לאוכלי הסכרת ואינם מבקשים אישור מהאגודה, שהרי ידוע שהאישור מותנה בתשלום גבוה למדי.

03/05/2004 | 10:06 | מאת: שירז

תודה על ההיענות אבל לגבי המלטיטול - אני יודעת מהו ומה מקורו ולא יודעת איפה ניתן להשיגו. לגבי התחליף "כמו סוכר" - אני רוצה להכין עוגות לחולה סוכרת ולכן חשוב לי לדעת האם העובדה שאין את סמל האגודה על המוצר מצביעה על כך שהוא אינו מאושר לשימוש בחולי סוכרת (כי אני יודעת שמוצרים אחרים של אותה חברה שמייצרת את "כמו סוכר" ומכונה BISCOL כן מאושרים ע"י האגודה (למשל: סוכרזית ב"פטרייה" ו"דיאטיפ") ולכן אני נוטה להסיק ש"כמו סוכר" פשוט אינו מאושר וזה לא שיקול כלכלי של החברה). מה שמטריד אותי הוא שישנן קונדיטוריות שמשתמשות בתחליף הסוכר "כמו סוכר" למוצרים "ללא סוכר" ואם התחליף באמת אינו ראוי לשימוש דיאבטי אזי זו בעצם הונאה של ציבור שלא ממש יודע את כל הפרטים על תחליפי הסוכר.

מנהל פורום סוכרת