עד שאקבל תפריט מהדיאטיקנית.....
דיון מתוך פורום סוכרת
היה לי תור למחר....... לקבל תפריט מהדיאטיקנית (אני טירונית בעולם המתוקים)...... וגם אדון כולסטרול הצטרף לחגיגה אצלי........ התור נדחה לעוד שבועיים. בינתיים אני אוכלת פחות או יותר.... לפי דיאטה שהיתה לי כשהייתי עם סכרת הריון. השאלה שלי........ כשאני קונה מוצר, ממתק, מעדן.... וכו'..... ואני בודקת על האריזה את המרכיבים שלו..... פחמימות, חלבונים, שומן רווי וכו'...... על מה בדיוק עלי לשים לב ולהתמקד ? כדי שלא יקפיץ לי את הסוכר ? על כמה אחוזים ובאילו מרכיבים ? מקווה שהבנתם. תודה מראש.
לנוי, אני מקווה שאת הולכת לדיאטנית לסכרת ולא לדיאטנית כללית. אולי תקני ספר על סכרת שיהיה לך בבית, חשוב למדי. בינתים קראי על פחמימות/אינדקס גליקמי. בעיקרון, השתדלי לא לאכול יותר מ-30 גר' פחמימות בארוחות הגדולות ולא יותר מ- 20 ג' פחמיות בארוחות הקטנות. כאשר את קונה מוצר קראי היטב מה שכתוב על האריזה, מבחינת התכולה של קלוריות, שומנים, מלח. חלבונים, פחמימות, ועשי את החשבון שלך. מוצרי חלב, רצוי לא לצרוך ימוצרים אשר אחוס השומן שלהם עולה על 3-55%. העיקרון הוא לספור פחמימות, וכידוע מתוקים הם פחמימות, אלא ששבד"כ הן פחמימות פשוטות ולכן מעלות את רמת הסוכר מהר יותר. בעיקרון לחם לבן/בגט, יותר גרוע מסוכר. נראה לי שאת צריכה ללמוד הרבה מושגים חדשים.
היי זהבה ! אני אני אמורה לגשת לדיאטיקנית מומחית בתחום הסכרת. אם הבנתי נכון.... אז עלי לשים לב למילה "פחמימות" - תודה רבה. גם מוצרי החלב הורדתי לשלוש אחוז שומן. זהבה, את צודקת, אני צריכה ללמוד המון מושגים חדשים.... והלוואי והכל יסתדר ולא אצטרך להכירם מקרוב. שבת שלום, ושוב - תודה.