איך לפרש רישומים על מוצרים
דיון מתוך פורום סוכרת
שלום רב! דילגתם על שאלותיי, הפעם אנסה להיות יותר ממוקדת: א. איך אדע שמוצר מתאים לסוכרתי? לפי כמות הפחמימות? כי הרבה פעמים אין הבדל בפחמימות בין ריבות עם סוכר לבין ריבות ללא סוכר, או שוקולד וכו'. האם פחמימות מתרגמות לסוכרים? עד איזה גובה פחמימות מותר לסוכרתי? ב. האם צריכת סוכר מוגברת ע"י אדם בריא גורמת / מעודדת מחלת סכרת בבוא הזמן? התשובות מאד חשובות לי ואודה מאד על התייחסות. קרין
קרין שלום, המושג "מוצר מתאים לסוכרתי" אינו נכון ומטעה. גם אם היה מוצר כזה, יכול הסוכרתי התמים לחשוב שמותר לו לצרוך ללא הגבלה "כי הרי זה מותר". בנוסף לכך, לסוגי סוכרת שונים יש מאפיינים שונים. אין דין סוג 1 שמכסה פחמימות עם בולוס ממשאבה כדין סוג 2 עם תנגודת אינסולין. באופן כללי, יש להצמד להנחיות של הדייטנית, להמעיט בפחמימות מהירות כמו לחם לבן ותפוחי אדמה אפויים ולשים דגש על כמות הקלוריות והפחמימות הכללית. הגוף הופך את רוב הפחמימות לגלוקוזה, אך בגלל שאין פירוט של סוג הפחמימה על המוצר, יש להניח הנחה מחמירה שכל הפחמימות הופכות לגלוקוזה וכך לנהוג. רצוי להמנע מריבות ושוקולדים עם או בלי סוכר. סוכרתי מתוחכם על אינסולין יכול להתמודד גם עם זה, אבל זה לא פשוט. כמה שידוע לי, צריכת סוכר מוגברת ע"י אדם בריא לא מעלה את הסיכוי לסוכרת בהמשך. יתכן אם זאת, שבאופן עקיף, צרכן הסוכר ישמין וכך יגדיל את סיכויו ללקות במחלה. גלעד
לקרין, מספר תוספות: צריך ללמוד לקרוא את התויות, ליתר דיוק ללמוד את משמעותן. חשיבות רבה למרכיבים, ולפעמים גם לסדר בו הם רשומים. בעיקרון, מוצרים בהם סיבים (חיטה מלאה, חומוס, אורז מלא) עדיפים מפני שהם מתעכלים לאט מעלים את רמת הסוכר לאט לעומת לחם לבן וכו'. נסי לברר עם הדיאטנית לגבי כמות הפחמימות והקלוריות בכל ארוחה (בד"כ זה מתואם אישית, למשקל, גובה, תרופות , פעילות וכו'). מרכיב נוסף שרצוי להכיר, אינדכס גליקמי של המזונות, מונח אשר מתקשר אף הוא לעלית רמת הסוכר בדם אחרי ארוחה. לדעתי, ניתן להתעלם לחלוטין מתויות : בלי סוכר, דיאטטי, דיאבטי וכו', אשר לעתים יקרים יותר , יותר חשוב לדעת מה מכיל המוצר ולבחור בהתאם.
רציתי לשתף אותך בגישה שלי, שככל הנראה פחות טובה משל קודמיי, אני פשוט מנסה ולומד מפעם לפעם, אוכל הכל במידה. אגב, המון דברים הפתיעו אותי ואני פשוט זוכר מפעם לפעם, לדוגמא: לפני 3 שעות אכלתי 3 משולשי פיצה, הזרקתי 13.5 הומלוג (המון בשבילי) וזה היה מתאים בול, לעומת זאת לגלידה רגילה (עם סוכר) בכמות יפה מעורבבת מכל הסוגים איני מזריק כלל. בטח יש להכל הסברים, אבל למדתי שהנסיון מספיק לי לאיזון .
לג'ו, מענין מאוד, מה שאתה כותב על גלידה ופיצה תואם את מה שכתב לזר, גם הוא טייפ 1. יש הבדלים כנראה בין טייפ 1 ובין טייפ 2. מה שלא יודעים, מנסים ומודדים.