יחס אינסולין
דיון מתוך פורום סוכרת
אני שוקל כ55 ידוע לי שבממוצע היחס בין אינסולין לפחמימה אמור להיות 1:15 מדוע אין הדבר אצלי כך אף לא 1:10 מה הגורמי לכך והא יש קשר לבזל לא נראה שחסר לי כי אין לי עליה ברמת הסוכר בצו א"כ מה אלו הגורמי תודה רבה ובתקווה לפרוט אבי.
אבי שלום, הכללים הסטכיומטרים הללו אינם מטמתיקה, אלא מה שנקרא כללי אצבע. הוא תלוי מאד במשקל וס"כ כמות האינסולין היומית, שאמנם תלויה גם היא במשקל אבל שונה מאדם למשנהו ותלויה מצידה בכמות הפחמימות היומית. משפיעים גם לדעתי תכיפות אירועי ההיפו שהם אירוע משבש והגורר בד"כ שימוש עודף באינסולין מחמת תגובת האכילה המוגזמת להיפו, וכן איכות האיזון, כי ככל שמאוזנים יותר התהליך "האינסוליני" יעיל יותר וכתוצאה מכך צורכים פחות אינסולין ולכן מחזקת ההשפעה של כל יחידת אינסולין. אני מכיר סוכרתיים שצרכו מינון יומי של מעל למאתיים יחידות ולאחר שהתאזנו ירד המינון לפחות מחצי, ובהכרח השתנה גם היחס האינסולין לפחמימה בהנחה שחלקה היחסי של הפחמימה בדיאטה היומית לא השתנה באורח משמעותי. אתה הרי לא מעלה בדעתך שכל האנשים באותו המשקל יקבלו יחס פחמימות-אינסולין זהה. ואגב, אתה מתכוון למספר הגרמים של פחמימות השקולים ליחידת אינסולין אחת? יחס זה יכול לנוע למיטב זכרוני בין 5 ל-30 , כאשר בד"כ הערכים עולים ככל שהמשקל יורד. מאיר