מניעת היפו
דיון מתוך פורום סוכרת
לילה טוב! כתוצאה מעייפות וחוסר ריכוז לפני כ-10 דקות הזרקתי לעצמי 13 יחידות של נובורפיד (הומולוג מהיר פעולה) במקום 13 יחידות של אינוסלטרד (ארוך טווח). לאחר גילוי הטעות ( 2 דקות לאחר ההזרקה) בדקתי סוכר באצבע והתוצאה הייתה 112. שתיתי מייד חצי כוס קולה רגילה ועכשיו אני בחברת צלוחית ענקית עם גלידת "וניל עוגיות" שאלתי: האם ניתן למנוע את ההיפו ולסתור את פעולת האינסולין גם ללא המתנה של שעתיים תוך כדי אכילה וניטור עצמי?? תודה מדייב העייף, הסחוט ועכשיו גם מתוסכל ומפוחד.
אגב, שכחתי לציין פרטים: בן 26.5 סכרת Type 1 במשך 3.5 שנים מאוזן טוב, הרופאה שלי מרוצה מאד. מרוכז בדר"כ אבל הלילה פשוט התפקשש לי.
שלום דייב, טוב לשמוע שאתה מאוזן, מצוין ותמשיך כך. אין דרך טובה יותר מאשר הניתור הצמוד במצב שהיתה. אגב, יציאה מהיפו עם גלידה איננה טובה. היא לכל היותר הדרך טעימה מאד, אבל תו לא. היתי מצטייד בטבליות גלוקוז, משום שהן פעילות מידית ואתה יכול לשמור על רממה שטוחה של סוכר, כאשר אתה עושה את החשבון המקשר בין משקל הטבליה (הגלוקוז שבה) ורמת הסוכר הרצויה. מצא את הקשר הזה ושמור אותו רשום לידך לכל מצב, כולל המתואר כאן. לגלידה יש אינדקס גליקמי נמוך, בגלל מרכיב החלב שבה ולכן היא מעלה את רמת הסוכר די לאט. לשימת ליבך הדבר בהצלחה