ממתיק מלאכותי לאפיה

דיון מתוך פורום  סוכרת

10/01/2004 | 23:29 | מאת: גלי

אשמח לשמוע דעתכם בנוגע לממתיקים מאכותיים שניתן לאפות איתם. למה אין טעם לוואי ומה הכי פחות מזיק ? תודה

11/01/2004 | 11:25 | מאת: לזר - Type 1

גלי, כל הממתיקים טובים לאפייה. בדרךכלל, הממתיק הוא מתוק פי כמה וכמה מהסוכר, ולכן הוא מופיע בממתיק בכמות קטנה מאוד. יש ממתיקים שהם פי 200 אפילו יותר מתוקים מהסוכר. לא הטעם המתוק הוא אשר צריך להדאיג אותך, יש דברים גרועים מהממתיקים. לדוגמה, לחם בגאט או בצק שמרים אינם מתוקים כלל, אבל מעלים את רמת הסוכר לשחקים והרבה יותר מאשר הסוכר המצוי על שלחנינו. אני תמיד צוחק כאשר אומרים לי שאין תוספת סוכר בעוגה, אבל היא אפוייה על בסיס בצקי כביר. היא פצצת זמן לעליה ברמת הסוכר. לגבי הממתיקים קיימת סכנה לבריאות רק כאשר משתמשים בהם בצורה מוגזמת וכל יום. הכמויות כה גדולות שאין טעם אפילו להזכיר. נסי לחשוב בצורה אחרת, לאחר בדיקת הדברים שאת שומעת ברחוב ואפילו אצל הרופא

מנהל פורום סוכרת