שאלה ללזר-אבל לא רק
דיון מתוך פורום סוכרת
שלום לכולם! בעקרון הפניתי את שאלתי ללזר אבל כל מי שיודע מוזמן לענות. פשוט לזר מדבר על הנושא לפעמים ולפיכך מבין בנושא. אז ככה שאלתי היא לגבי בולוס מורחב: אני מחוברת למשאבת אנימס ושם יש אפשרות לבולוס מורחב מ- חצי שעה ועד ל-4 שעות ותו לא, ואילו אצל לזר הבנתי שיש אפשרות אפילו לשש שעות ואולי יותר?. אם כך נאמר ואכלתי משהו כגון פיצה לדוגמא ואני מבינה שההשפעה של הבולוס הרגיל היא משהו כמו 3-3.5 שעות מתי אני אתן בולוס מורחב ? כי אם הבולוס המורחב אצלי רק עד 4 שעות מה התועלת באיוולת? האם לתת בולוס רגיל ורק אחרי שעתיים לתת בולוס מורחב ? אם יש למישהו תשובה אשמח לשמוע.
אורלי שלום, יש שני נושאים מעורבים בשאלתך: בולוס מורחב ובולוס בהשהיה (Delay). הבולוס המורחב מכסה פעילות פחמימתית על פני זמן רב. למשל, אין שום טעם לתת בולוס מורחב לשוקולד, משום שפעולת השוקולד מסתיימת מאוד מהר. השוקולד פעיל יחסית זמן קצר מאוד. אבל, אם ניקח ארוחה של פסטה בכמות של חתונה או בר מצווה, אני מניח שיש צורך להפעיל את הבולוס המורחב, משום שפעילות הפחמימה בפסטה אורכת זמן רב בגלל הכמות של הפסטה. חוץ מזה שלפסטה יש אינדקס גליקמי די נמו, דבר שמסביר את הפעילות המתמשכת של הפסטה. מאידך, יש סוגי מזון שפעילות הפחמימתית שלהם מושהה זמן מה עקב המזון הרב שאנו אוכלים. למשל, ארוחה עם יין, משהה את פירוק הפחמימה, כלומר מועד תחילת הפעולה של הפחמימה יכול להתחיל רק שעה או אפילו שעתיים אחרי הארוחה. במיקרה זה, טוב יהיה לתת בולוס מושהה. אין צורך להמתין יותר משעתיים, משום שכל ארוחה, גדולה ככל שתיהיה נגמרת בגוף הנורמלי תוך 5 עד 6 שעות. אם חזר משהו בדברי, נא לציין. שבת שלום