מה עושים במצב של היפו?
דיון מתוך פורום סוכרת
שותים כוס קוקה קולה ( לא דיאט ), מספקים לגוף סוכר מידי! יש אפילו כדורים מיוחדים "להיפואיסטיים מקצועיים".
תודה
גדי, קח את ההיפו ברצינות. צריך לצאת מהיפו בצורה מבוקרת ולא סתם עליה ברמת הסוכר. יציאה מבוקרת, משמעות שלא עולים לרמה של 250 בתוך שעה עקב אכילה של עוגות עם קולה לא דייט. קנה לך טבליות גלוקוז אמיתיים ותחזיק בכיס 3 או 4 מהן. לא קולה, כי יתכן שאתה בטיול בסיני או על החרמון ושם אין קולה. תיהיה רציני עם זה כי אתה יכול להתגלגל לחדר מיון אם אתה לא רגיל להיפו ואתה גם עלול להגיע למצב של מחשבה מטושטשת לגמרי. אצל חלק מהאנשים מופיעים עצבים והם הופכים להיות עוינים לסביבה ומרביצים מכות. קרא ולמד כמה גרם גלוקוז יש בכל טבליה. אני כופל את המשקל ב-4 כדי לדעת לאיזה רמת סוכר הטבליה תעלה אותי. בהתאם לזאת, אני לוקח (לפי הצורך) מספר טבליות. טבליות הגלוקוז מצטיינות בכך, שהעליה ברמת הסוכר מהירה מאוד וזה מגן עליך מפני עליה מיותרת לגבעה הכי גבוהה בחרמון. אני יכול לדייק עד כדי 10 mg/dl על מכשיר המדידה. בדוק כל מילה שאמרתי ושמור טביליות גלוקוז כל כיס. תוצאי את הטבליות לפני כביסה במכונה, בסדר?
לזר, כל הכבוד על התשובה המפורטת והנכונה - לדעתי. יציאה מהיפו ע"י קולה, עוגות ושאר מתוקים - אינה מבוקרת - אפשר להגיע בקלות לערכי גלוקוז של 300-400 תוך שעתיים. הדרך הנכונה היא טבליות גלוקוז. 4 גרם מעלים את רמת הסוכר שלי ב-20 כשרמת הסוכר שלי היא בתחום 40-80. לזר - אם תקח טבלית גלוקוז אחת כשרמת בסוכר שלך 200 אזי היא תגרום להעלאה של ~ 40 יחידות - זהו אפקט לא לינארי.... בברכה, אבנר
שלום לך, מאד מומלץ שתעיין בפרק על היפןגליקמיה בספר : סוכרת - לחיות עם להרגיש בלי, ובאם תוותרנה לך שאלות נוספות נשמח לענות