אינדקס
דיון מתוך פורום סוכרת
אני מבקש לדעת את האינדקס הגליקמי של המזון.
יוסי שלום, האינדקס הגליצמי המוגדר כיום כיחס בין תגובת הגלוקוז ל100 גרם לחם לבן ל100 גר מהמזון בדגימה, שונה לכל מרכיב ומרכיב. כך שלמרכיב יסודי של מזון מוגדר כגון חומוס, או תירס או אורז או עדשים וכ' יש אינדקס משלו הדבר מתחיל להסתבך כאשר מדובר המזונות מורכבים כו חומוס בפיתה עם פלפל או תערובות שונות אין בארץ עדייןמקור מידע על כלל המזונות המקובלים לישראלי המצוי ובטח לא לרוחות שלמות כמו "ארוחת בוקר קונטיננטלית" או "ארוחת בוקר ישראלית". בנוסף, אם מערבבים מוצר מזון עם אינדקס גבוה נאמר 100, עם מוצר עם אינדקס נמוך, נאמר50, השילוב לא בהכרח יתן את הערך הממוצע של 75 לתערובת ,לכל תערובת ותערובת ובפרט תרכובת שעברה חימום או בישול, יש את האינדקס המיוחד שלה! לכן יפה מאד שאתה מבקש לדעת "את האינדקס הגליקמי של המזון" - זה פשוט בלתי אפשרי...
שלום לד"ר קנטר, נכון, האינדקס לא יהיה 75, משום שיש לשכלל את כמות הפחמימות של כל מרכיב בנפרד. שהרי לכל מרכיב במזון המורכב יש כמות פחמימות שונה (בדרך כלל). מין הבדיקות שאני ערכתי על גופי, הנוסחה המצורפת בספר המקור (אוסטרליה) של האינדקס הגליקמי עובדת נהדר. היא לא בדיונית. גם אם אין מקור ישראלי, אם אדם מעוניין לדעת, הוא יכול לבצע את המדידות האישיות ולהסיק מסקנות משלו. אגב, המדידה יחסית ללחם כבר בוטלה. נשאר רק האינדקס יחסית לגלוקוז. בנוסף, הצוות מאוסטראליה הרחיב את מספר הניסויים שלו ביחס למרכיבי המזון הבודדים והיום כל מזון מופיע בטבלה עם אפיצות ראויה לשמה ולא כבעבר, בו המדידה היתה חד משמעית