עוגות

דיון מתוך פורום  סוכרת

24/12/2003 | 19:20 | מאת: שרונה

האם אפשרי לאכול עוגות /עוגיות המיועדות לחולי סוכרת? ואם כן כמה? תודה חג אורים שמח

24/12/2003 | 19:54 | מאת: זהבה

לשרונה, מזה עוגיות לחולי סוכרת ? מה שקיים זה תזונה נכונה - ספירת קלוריות, ספירת פחמימות, אחוזי שומן, שומנים מוקשים, מהי ההקצבה שלך פר ארוחה ? אותם הכללים חלים גם על עוגות וכו' - מה התכולה שלהם ? החותמת - התעלמי ממנה, ועשי את החשבון שלך תוך התעלמות מהחותמות. פשוט, אם הארוחה שלך אחרי הצהרים כוללת פרוסת לחם + גבינה, נניח 80 קלוריות ו-20 פחמימות, עשי חשבון איזה כמות של עוגה מכילה אותה כמות של קלוריות ופחמימות. בתאבון

25/12/2003 | 08:52 | מאת: לזר - Type 1

שרונה, רציתי להוסיף קצת לדברי זהבה: לפי דעתי, חלבון + פחמימה (לחם+גבינה) לא יכולים לבוא במקום שומן. השומן איננו תחליף (אני שונה את המילה "תחליף" בתזונה. היא לא נכונה). כל גוף זקוק גם לשומן, שהוא חלק מאבות המזון. לכן, אם את דואגת לגיזרתך, עדיף לבצע חישוב יומי ולא לכל ארוחה. כלומר, אם קבעת לך מכסה יומית של קלוריות, ספרי אותם בסוף היום ועל תשכחי את השומנים. לפי דעתי אם עושישם זאת חודש, חוגשיים, זה הופך להרגל. מקווה "הרגל טוב" גם ליש יש הרגל: אני לא סופר קלוריות

25/12/2003 | 12:44 | מאת: ד"ר יורם קנטר

עקרונית מותר, אבל עליך להתייעץ עם הדיאטנית שתחשב לך הן את הסך הקלורי המומלץ עבורך (לפי גילך/מינך/משקלך/עיסןקך/פעילותך הגופנית, ותביא בחשבון גם את תכולת השמנים והשומנים בעוגות והקמח הלבן שמרכיב אותן. אין פה נוסחת פלא - צריך להתאים לכל אחד ואחת את ההרכבים המתאימים לו/לה ביותר בתיאבון!

מנהל פורום סוכרת