אם דברתם בטחינה, מה עם כוסמת?
דיון מתוך פורום סוכרת
כיוון שהזכרתם טחינה, הייתי מעונין לדעת מה חושב צוות המומחים אודות "כוסמת" כוסמת גולמית מכילה בערך 57 גרם פחמימות ל-100 גרם (אני לא ממש זוכר עכשיו). אני מבשל אותה במים, ומוסיף חמאה, בצל ומלח. לדעתי, כמות הפחמימות במוצר המבושל צריכה להיות כ-25 גרם ל-100 גרם מבושל ספוג במים חמאה ותבלינים. האם אני צודק? היכן היא ממוקמת מבחינת האינדקס הגליקמי שאתם מדברים בו כל הזמן?
אליהו שלום, כוסמת בדומה לבולגור גם בעלי אינדקס גליקמי. אגב, לאחר בישול, כמות הפחמימות לא יורדת, תשכח מהסיפור שאתה מדלל במים. הרי אתה אוכל את הכל?! ברצוני להוסיף ולומר, שככל שהפחמימה קשה במקור, כך האינדקס הגליקמי שלה יורד. מספר הפחמימות בבישול אינו יורד, אבל האינדקס בהחלט משתנה עם אורך זמן הבישול. זה ממש מוזר, אבל בדיוק בנושא זמן הבישול יש המון אפשרויות אשר כולם מובילות למסקנה: בשך פחות, רמת הסוכר תעלה לאט יותר!!! אבל, תת-בישול לא בהכרח גם טעים... מה לעשות? בננה ירוקה, טובה יותר מבבנה צהובה! לידיעתך! חג שמח