אכילה בסוכרת
דיון מתוך פורום סוכרת
שאלתי מופנת להנרי אני רואה שהוא מתמצא טוב מאוד. האם מותר לאכול טחינה או חומוס בסוכרת כמו כן אני מבינה שאכילת פירות לא רצויה ואם כן מה מותר וכמה? אני אשמח לקבל את הצעתך כמו כן אני לוקחת תבליות כרום פיקולינט 400 האם שמעת על זה? תודה לתשובתך חג חנוכה שמח שפרה
ש פ ר ה ש ל ו ם ! ! ! ================= ת ו ד ה , לשאלתך: טחינה / חומוס בהחלט מותר בכמויות נורמליות ( כמו שאדם נורמלי אוכל בארוחה . לעיתים מתחשק לנו לאכול הכול...) פירות מותר כארוחת ביניים, הטובים ביותר הם תפוח עץ, אגס (עם הקליפה) תות שדה. האסורים: בננות בשלות, אבטיח מלון. אני אישית נמנע מפירות, מעלה לי את הסוכר. לגבי הטבליות אנני מכיר. בגלל שאת כול כך נחמדה אני מצרף לך חומר על המדד הגליקמי (הסבר) + רשימת מזונות בעלי מדד גליקמי נמוך , המותרים לאכילה. ( כמה שיותר נמוכים מ - 50 יותר מותרים לאכילה) . אז שלא תתחילי לאכול רק : בצל, שום, חסה . . ... לשימושך, בתקווה שעזרתי לך. המדד הגליקמי ============ גלוקוזה היא חד-סוכר הנמצא בדבש ובפירות, ומשמש מקור אנרגיה חשוב לגוף, ההכרחי לפעילותו התקינה של המוח. הגלוקוזה (הסוכר) נמצאת קבוע בדם ברמה של 1 גרם גלוקוזה לכל ליטר דם. ה"תמונה הגליקמית" משתנה כאשר אנו אוכלים: חצי שעה אחרי האוכל כל הגלוקוזה נספגת בדם ומגיעה ל"שיא גליקמי" הגורם ללבלב להפריש את הורמון האינסולין, שתפקידו לדאוג לכך שעודף הגלוקוזה ייאגר בכבד ובשרירים לשימוש בעתיד. רק אז יורדת רמת הגלוקוזה (הסוכר) בדם לרמתה הנורמלית. כל התהליך נמשך מעט יותר משלוש שעות. לאדם רזה יש לבלב המפריש כמות מדוייקת ונכונה של אינסולין, הנדרשת כדי להוריד את רמת הסוכר בדם לגובה נורמלי, בעוד שאצל אדם שמן הלבלב מפריש יותר אינסולין מהדרוש. עודף האינסולין שנשאר בדם גורם לגוף לאגור כמויות מופרזות של שומן שנאכל זה עתה, במקום לאפשר לו "להישרף". רמת הסוכר (גלוקוזה) בדם נקבעת לפי סוג האוכל שאנו אוכלים, ומושפעת גם מצורת ההכנה של המזון. המטרה בארוחה המורכבת ממזונות בעלי מדד גליקמי מגוון היא לשמור על רמה גליקמית נמוכה ככל האפשר, כדי לצמצם את הסיכוי להפרשת יתר של אינסולין הגורם לאגירת השומנים בגוף, בלי לצמצם את צריכת הפחמימות הרגילה. זאת נשיג בכך שנקפיד לבחור רק פחמימות בעלות מדד גליקמי נמוך. כדי לרזות צריך המדד הגליקמי של הארוחה כולה להישאר מתחת ל-35. להלן הפירוט. מוצרי המזון שיש לשים לב אליהם סוכר: לא – בגלל שהוא מוסיף משקל, גורם לסוכרת, לריקבון השיניים, לעייפות ולמחלות לב. כן – לסוכר שבא מפירות, קטניות ודגנים. לחם: לא – מקמח לבן מעובד. כן – ללחם מקמח אורגני בלתי מעובד, ורק בארוחת הבוקר. עמילנים ותפוחי-אדמה – פחמימות מורכבות: לא – בתפוחי-אדמה. כן – כשהן מופיעות בעדשים ובאפונה. גזר: לא – לגזר מבושל. כן – לגזר חי. תירס: לא – לתירס חי. ממש לא – קורנפלקס או פופוקורן. פסטה: – לא – לכל סוגי הפסטה מחיטה רכה. כן – לפסטה מקמח קשה (דורום) ובצורת ספגטי דק מבושל אל-דנטה. ממש כן – לאיטריות סיניות ונודלס מקמח סויה. קטניות: כן – לשעועית יבשה ולפולי חומוס. ממש כן – לעדשים ירוקים. פירות: כן – בתנאי שאוכלים אותם לפי הכללים: עם הקליפה כשאפשר. מומלצים במיוחד תפוחי-עץ ואגסים העשירים בפקטין, סיב תזונתי מסיס המצמצם את עליית הגלוקוזה בדם. פירות טריים אוכלים על קיבה ריקה, כי הם תוססים בעיכול ממושך, או לפחות רבע שעה לפני הארוחה, או שלוש שעות אחריה. מותר לאכול פירות מבושלים כקינוח לאחר הארוחה ופירות טריים עם רמת סוכר נמוכה, כמו תות שדה, פטל, אוכמניות וגרגרים אדומים. אלכוהול: לא – בשלב הירידה במשקל. ממש לא – בירה (המדד הגליקמי שלה בשמיים – 110). כן – בשלב השמירה על המשקל וכדרך חיים: שתיים-שלוש כוסות ביום, יין יבש, אחרי הארוחה. על קיבה ריקה האלכוהול מספק אנרגיה זמינה מהירה ומונע מהגוף להשתמש במאגרי השומן. קפה: לא תמיד – למרות שקפאין איננו פחמימה, הוא משחרר בכל זאת כמות קטנה של אינסולין, ולכן מומלץ לצמצם צריכתו ולהסתפק בקפה נטול קפאין אחרי הארוחה, או קפה טורקי המכיל הרבה פחות קפאין. משקאות קלים מוגזים: לא – כי הם מכילים יותר מידי סוכר וגזים מלאכותיים המנפחים את הבטן ומשקעים רעילים. הכי לא – קולה. חלב: לא – לחלב המכיל שומנים רוויים המזיקים לבריאות. כן – לחלב נטול שומן, ועדיף אבקת חלב נטולת שומן. כן – ליוגורט דל שומן, בגלל שהוא מכיל תרביות התורמות לבריאות. רשימת המזונות המותרים לאכילה (בעלי ערך גליקמי בינוני עד נמוך) ========================================================== • קמח מלא, כוסמת, בטטה, קיווי, אורז בסמטי, אורז מלא – ערך גליקמי: 50 • פסטה מקמח מלא, ספגטי מחיטה קשה מבושל אל-דנטה, לחם סובין, בורגול – 45 • שיבולת שועל מלאה, דגנים מלאים, לחם פומפרניקל, לחם שיפון מלא, לחם מקמח מלא, אפונה טרייה, מיץ תפוזים טרי, שעועית אדומה – 40 • גלידה דלת סוכר, אורז בר, איטריות סיניות מפולי מונגו, קינואה, אפונה, גזר חי, יוגורט מחלב מלא או דל שומן, אגס, תאנה טרייה, משמשים מיובשים – 35 • חלב 1 אחוז, דגני בוקר מסוג "אול בראן", אפרסק, תפוח-עץ, שעועית יבשה לבנה, שעועית ירוקה טרייה, עדשים חומים, גרגרי חומוס מבושלים, פירות משומרים ללא סוכר – 30 • שוקולד מריר (לא יותר מ-70 אחוז מוצקי קקאו), עדשים ירוקים, דובדבנים ושזיפים – 22 • אשכוליות, פרוקטוזה, סויה מבושלת, בוטנים, משמשים טריים – 20 • אגוזי מלך – 20 • בצל, שום, ירקות ירוקים, חסה, פטריות, עגבניות, חצילים, קישואים, פלפלים אדומים, כרוב, ברוקולי – 10
יש שתי בעיות הדפסה שאנני יודע מאיפה הן מגיעות: א ). הסימן &# הכוונה למכף. ב ). בול המספרים שמתחילים ב- שמונה אלף מאתיים ו... (82XX) פשוט למחוק. הטעויות נגרמות מהעתקה ממסמך למסמך. כ ו ל - ה ש א ר - פ י ק ס .