מדידת סוכר
דיון מתוך פורום סוכרת
ההנחיה המקובלת: למדוד שעתיים אחרי הארוחה. 1. בארוחה שנמשכת שעה, האם שעתיים מסיומה?, האם שעתיים מסיום המנה העיקרית? 2. האם רמת הסוכר אחרי שעתיים הנה בשיא? אודה על תשובת מומחה.
אני לא מומחה אבל להלן תשובתי. שעתיים הכוונה מתום החלק הפחמימתי של האכילה, לא חשוב אם היא נקראת ארוחה. ולאחר שעתיים רמת הסוכר צריכה לחזור באם הכל תקין לגדר הנורמה. וזאת בדיוק מטרת הבדיקה, לבדוק האם ערכי הנורמה של הסוכר מתקבלים. ואם לאוו, משמע שיש בעייה במטבוליזם הסוכר. מאיר
ערב טוב, מתוך קריאה, שעתים אחרי הארוחה, לא רצוי שרמת הסוכר תעלה על 140, להבדיל מהמדידה אחרי צום של 8 שעות, רצוי ש רמת הסוכר לא תהיה יותר מ- 120.
אם הטיפול במחלה והרגלי התזונה נכונים (טייפ 1 וגם טייפ 2), אזי שעתיים אחרי הארוחה צריך להיות מתחת ל-140. זו לא סתם אמירה, אלה היא כוללת את היכולת של הגוף לעכל, ולקלוט את הפחמימות, השומנים וכל היתר בצורה תקינה. יש אנשים שתהליך העכול פגום ולהם יש הרגלי תסונה שונים, אבל רמת הסוכר מתחת ל-140 בתוקף גם עבורם. שכחתי את שם המחלה (עכול איטי... משהו עם גסטרו... בטח) חג שמח
מענין אם אתה עומד בדרך כלל בגבול העליון עד 140 שעתיים אחרי האוכל וכמובן השאלה השניה תהיה האם אתה סוג 2. אם אתה סוג 1 הרי שיכולות השליטה שלך על רמות הסוכר הם כמעט מוחלטות, מה שאינני חושב שנכון לגבי סוג 2 המטופלים בכדורים.
מצטער שנתית לעצמי את שם הנושא, אני על משאבה, טייפ 1 אבל גם טייפ 2 יכול ובלבד שהתרופות והרגלי התזונה שלו נכונים. לחלק מסוים של טייפ 2 התרופות לא נכונות או לפחות המינון לא נכון או שהם לא יודעים מתי ולמה הם זקוקים לתרופות שלהם. רובם לא מסוגלים להחליט לבד האם להקטין או להגדיל את המינון. הם פוחדים פחד מוות מסוכר ולא מבינים שלחמניה היא פי 2 יותר גרוע מסוכר. דיי, מספיק חג שמח