נקניק וסקלרוזה
דיון מתוך פורום סוכרת
סליחה, אבל כפי הנראה נפלה עלי גם סקלרוזה ואני לא זוכר למה בדיוק "אסור לזלול נקניקים" בסכרת טייפ 2 . לא הייתי מטריד אותכם, אבל חיפוש המילה נקניק העלתה אצלי אפס תשובות. אמש, בשעות שלפני השינה, התקנאתי בכלב שלי שאוהב נקניק, והתחלקתי איתו במה שהיה במקרר. זה היה טעים, אבל בבוקר, היו כבר סימנים מדאיגים מאוד ברמת הסוכר.... מישהו יכול להסביר בבקשה?
בוקר טוב, האם קראת את המרכיבים ? בנקניקים רבים, אם לא לומר בכולם יש תוספות שונות: טעמים, מלח, סוכר ועוד - לא כולן כלולות בסל הבראיות. האמת, בעבר נהגתי "לחטוא" לעתים, השתדלתי להסתפק בפסטרמה של פירמות ידועות, בפרוסה אחת בלבד, ולא קרה שום נזק. למדתי מלזר, שלא תמיד צריך לחשוש, יותר חשוב לחשב, לבדוק, למדוד, ואם לא טוב מפסיקים, עוזבים כפי שנאמר, כל העוזב ירוחם. יום נעים
לא הבנתי, לקרוא את המרכיבים של הנקניק? קשה לקרא כי זה מכווץ, אבל אם יש סוכר, הוא בטח בכמויות לא משמעותיות, אני לפעמים אוכל עוגיות או עוגות רגילות ולא עובר ממצב מאוזן. אני מחפש להבין מה בעיקר משפיע על רמת הסוכר ונמצא בנקניקים. פסטרמה אמרת, זה מענין, אני אוכל פסטרמה בכלל ללא הגבלה, כמובן, אני לא רוצה להעלות במשקל, ואני לא רוצה לפשוט את הרגל, אבל אם זוגתי שתחיה מביאה 200 גרם פסטרמה, אני לא עושה כל ענין מאיזה 4-5 פרוסות. אז אולי תאירי את עיני, האם אני עושה טעות?
שלום לך, חלק גדול מהנקניקים למיניהם (ויש עשרות אם לא מאות סוגים) מכיל אחוזי שומן גבוהים במיוחד, בתוספת ריכוזי מלח ולא פעם גם סוכרים היות וחלק גדול מסוכרתים עם סוכרת מסוג 2 יש להם בעיות עם רמות שומני הדם, וכן יתר משקל, לאכול נקניק זוהי חא הדיאטה המומלצת . (שלא לדבר על מרכיבי הנקניק הבלתי מזוהים..). אם אתה חייב להריח ולטעום - המומלץ הוא פסטרמה של הודו משום שיחסית היא דלת שומן ודלת קלוריות יחסית לאחרים. כך שאין איסור מוחלט - רק צריך לדעת מה אוכליעם (בשר עגל? בשר סוס?) ומה המרכיבים... בתאבון, ד,ר יורם קנטר .
תודה לך דר' קנטור, לא, אני לא שמן בכלל, אני נשמר להעלות במשקל, אבל עודדת אותי. לא אני אוכל רק נרקניק כשר