ממתיקים מלאכותיים
דיון מתוך פורום סוכרת
אבקש את התיחסותכם לממתיקים המלאכותיים כגון: מליטול, ציקלמט, אצסולפאם K , סכרין, סוכרזית וכן הלאה. שמתי לב כי שעות לאחר אכילת למשל עוגיות עם הממתיקים הללו או חלקם, קיימת עליה ברמת הסוכר. איזה ממתיקים הינם אכן בטוחים? תודה רבה
אתי, מדוע את משייכת את העליה ברמת הסוכר לממתיק? בטוח? מה לגבי הבצקים (אם יש כאלה)? העוגיות עצמן מחוץ לתחום החשיבה הרציונלית? ממתי? למה?
לזר, בהחלט יש התיחסות לבצקים אך מבחינה כמותית, למשל 2 עוגיות, לא נראה כי הערכים יעלו באופן יחסי. בכל אופן השאלה שלי ממוקדת לניסיון והידע לגבי הממתיקים בכללותם.
ברצוני להוסיף כי נתקלתי במוצר גלידיאט (גלידה) עם חותמת של אי"ל- אגודה ישראלית לסוכרת, המכיל אף הוא: לקטיטול, פולידקסטרוז, אספרטיים, אצסולפאם K ופנילאלינין. האם אכן המוצר מתאים לסוכרתיים? תודה על התייחסותכם.
האגודה, כמו הרבה אירגונים ללא כוונת רווח, מחפשת דרכים להרוויח. אחת הדרכים היא למכור ליצרני מוצרים את החותמת תמורת סכום נכבד. היצרן, שמחפש כל דרך להגביר את מכירותיו, סבור שהחותמת תגרום להמוני סוכרתיים לרכוש את מוצריו, וכך כולם יוצאים נשכרים. רגע, כולם ? אה, נכון. שכחנו את הסוכרתיים עצמם. אלה, רואים מוצר "מותר לחולי סכרת", אוכלים אותו בכמויות (הרי זה מותר), רמות הסוכר חוגגות, כשרובם אפילו לא יודע על כך, והולכים לישון בהרגשה טובה: יש לי חותמת. אתי, ישפוט כל אדם לעצמו איזה כימיקלים לאכול ואיזה לא. אלה שציינת אינם מזיקים במיוחד ואף מקובלים בשימוש בתעשיית המזון. הם לא הבעייה הגדולה. הבעייה היא המודעות לכמויות ולסך הקלוריות וכאן החותמת מכשילה ובגדול. גלעד