האם מישהו רכש את המכשיר לעשייה עצמית של חלב סויה?
דיון מתוך פורום סוכרת
במידה וכן אנא מימנו שיפרסם בפורום רשמים + כיצד שתיית החלב+ שימושים אחרים בחלב משפיעים על הסוכר. לזר 1- TYPE , אני כמעט בטוח שאתה לא רכשת את המכשיר, אבל איך חלב סויה אמור להשפיע עלינו? בחלב פרה יש סוכר, וצריכה של 1 ליטר חלב פרה זה הרבה קלוריות , וגם הרבה סוכר.
מחירו שווה 70 קופסאות של חלב סויה. אז למה לקנות?
שלא רכשת זה ברור, אבל זה לא העיניין , מה עם שאר השאלה?
להנרי, מהם הרכיבים והכמויות ? תוכל לחשב ולהגיע לתשובות בהתאם
זהבה שלום! ========== אין לי מושג איך מחשבים, החישוב יכול להיות מאוד חשוב! פרט לכך רציתי גם לשמוע מבעל ניסיון. (יש לפעמים דברים בלתי מוסברים כמו פיצה למשל.) אודה לך על החישוב, אני מצרף חלק רלוונטי מפירסום היבואן: "מכשיר להכנת חלב סויה . מכניסים 150 גר" פולי סויה,לאחר 15 דקות מקבלים כ 1.25 ליטר חלב סויה חם ,טבעי וטרי." ת ו ד ה , ה נ ר י .
להנרי ולאחרים, ההבדלים מבחינת המרכיבים התזונתיים בין שני סוגי החלב - ממש לא דרמטיים. אבל למי שצורך ליטר חלב ליום ההבדל יכול להיות משמעותי. אני בכל אופן עברתי לחלב סויה לפני כשנה , אינני מרגיש הבדל רציני. להלן השוואת נתונים בין 3 מוצרי חלב (על פי הרשום על האריזה): 100 גרם חלב מלא 3% שומן קלוריות - 57 פחמימות - 4.6 גרם שומן - 3.0 גרם חלבון - 2.9 גרם 100 גרם חלב סויה אלפרו:(יש גם אחרים) קלוריות - 45 פחמימות - 2.9 גרם שומן - 2.1 גרם חלבון - 3.6 גרם 100 גרם חלב רזה1% שומן קלוריות - 41 פחמימות - 5.0 גרם שומן - 1.0 גרם חלבון - 3.0 גרם למיטב ידיעתי האינדקס הגליקמי של כל המוצרים האלו הוא בסביבות 45 בברכה ישראל
זה לא העיניין המרכזי, העיניין הוא ה ס ו כ ר שבחלב הפרה! כול השאר שולי. האם אכן קיים סוכר בחלב?
לחלב אין שום סיכוי להגיע לאינדקס של 45, גם אם מוסיפים לו סוכר למתיקות. אולי אתה מציין ערך יחסית ללחם? אם כן, כבר לא מייחסים את הערכים הגליקמיים ללחם. רק גלוקוז. בברכה
כל סוגי הסוייה שבדקתי כולם מכילים סוכר - האם יש לקנות במרכולים חלב סויה ללא סוכר, ואם כן איזה סוג
התשובה היא כן, לפני כחודש אישתי קנתה חלב סויה ללא סוכר של צוריאל, מאז לא מצאה עוד.(כתבתי הבוקר פקס למחלבות צוריאל בנושא, עם השאלות המתאימות, שווה שתשלך גם, מס' פקס 046760105) כמו כן יש חלב עמיד של אלפרו מבלגיה, לי הוא לא טעים , ממש מים.
התשובה היא כן, לפני כחודש אישתי קנתה חלב סויה ללא סוכר של צוריאל, מאז לא מצאה עוד.(כתבתי הבוקר פקס למחלבות צוריאל בנושא, עם השאלות המתאימות, שווה שתשלח גם, מס' פקס 046760105) כמו כן יש חלב עמיד של אלפרו מבלגיה, לי הוא לא טעים , ממש מים.
הנרי, שאלת על האינדקס הגליקמי, קבלת תשובה ונעלמת. גם אני אסע לי לחו"ל ואשכח. חלב סויה משפיע על כל אחד שונה. יש אנשים שרמת הסוכר שלהם עולה בצורה לא מוסברת. אני אומר זאת כך, משום שאין כמות הפחמימות בחלב מצדיקה עליה ברמת הסוכר. עלי חלב זה לא משפיע, אם זה עונה לשאלתך.
תודה על כל התשובות , בסה"כ תשובות גדולות.
לזר שבוע טוב, מה שכתבת על השפעת חלב סויה מדהים, מנין המידע ? מוצרים אחרים מסויה אינם מעלים את רמת הסוכר, או שמא יש עוד מוצרים שמעלים ? בעבר נסיתי לשתות חלב סויה , ולא מצא חן בעיני והפסקתי.