זריקות אינסולין

דיון מתוך פורום  סוכרת

11/11/2003 | 10:47 | מאת: טליה

אני נותנת לסבתי זריקות של אינסולין מידי לילה- בכמות של 6 יחידות. אמרו לי להזריק לה כמה שיותר מאוחר בלילה. שאלתי היא האם צריך להקפיד על שעה קבועה שבה היא תקבל בערב את הזריקה, או שזה לא משנה ? מאיזה שעה אפשר כבר לתת את זריקה האם זה חייב להיות אחרי 9 בערב? יש לציין שהיא הולכת לישון כבר ב-8 בערב. ובנוסף היא מקבלת נובונורם 2 מ"ג 3 פעמים ביום.

11/11/2003 | 11:51 | מאת: לזר - Type 1

טליה, אני צרכן אינסולינים שונים כבר 25 שנה. את יכולה לשמוע. לא חייבת לעשות מה שאני אומר, אבל העצות שלי יכולות לעזור: א. את צריכה לציין סוג האינסולין. יש אינסולינים ארוכי טווח וקצרי טווח ומהירי פעולה. ב. אינסולין נותנים בהתאם לרמת הסוכר ויש לקחת בחשבון את הפחמימות של הארוחה הנוכחית. ג. יש להתחשב ברמת הסוכר הנוכחית של החולה. לא מזריקים אינסולין של 6 יחידות כי הרופא אמר כך, אלה יש להבין מדוע ומתי. הכמות יכולה להשתנות בהתאם לנסיבות, אחרת הכמות לא יעילה. בקיצור, ממליץ לדבר עם מומחה לסוכרת במרפאה בה אימך מבקרת במטרה להבין את הנושא עד הסוף. אם את בספק, בקשי מאימך לבצע בדיקת סוכר טרם זריקה. בכלל, לפני זריקה צריך לבצע בדיקת סוכר כדי להתאים את הכמות.

11/11/2003 | 12:38 | מאת: טליה

סוג האינסולין המוזרק הוא - אינסולטרד הומני ופעילות היא ארוכת טווח. במרפאת הסכרת אמרו לנו להזריק 6 יחידות כמובן לאחר מעקב סוכר בדם לאחר הרוחות ולאחר נטילת כדורים.

מנהל פורום סוכרת