מהו הערך הגלוקמי של אורז חום מלא? ואדשים אדומים?

דיון מתוך פורום  סוכרת

10/11/2003 | 07:06 | מאת: ה נ ר י

בוקר טוב ========== שניהם ביחד הקפיצו לי את הסוכר אתמול! מהו ערכם הגלוקמי של השניים? (כול אחד לחוד) האם ביחד הם הופכים לקטלניים? תודה לכותבים.

10/11/2003 | 07:35 | מאת: מתוקה

להנרי, לא גלוקמי - גליקמי לא אדשים - עדשים

10/11/2003 | 12:23 | מאת: לזר - Type 1

שלום הנרי, האינדקס הגליקמי של האורז החום = 55, כאשר הבדיקה היא על מנה שך 37 פחמימות שווה ערך לכוס אורז. האינדקס הגליקמי של עדשים הוא 30. כאשר מערבבים שני סוגי מזון פחמימתיים, יש לקחת את היחסים במנה ולשכלל את התוצאה. הואיל ואתה מבין במתמטיקה יהי לך מאוד פשוט לחשב ולהבין שתמיד התוצאה השכולה של האינדקס תהי נמוכה מהאינדקס של המרכיב הגבוה בה. רמת הסור האישית מעדשים לא תקפוץ לך, אלב מהאורז לבד יתכן. זה מאוד אישי. אם תרצה לראות דוגמה לשכלול האינדקס, ראה באתר שלי בכתובת זו: http://www.tcb.ac.il/Extra/type1file/meals.html בדף שלפניו יש גרף המתאר התנהגות של עדשים (Lentils) עבורך במיוחד. חוץ מזה, תוכל לקבל רשימה של אינדקסים בגליון של Excel מהאתר של מנדוזה. תהנה מאוד.

10/11/2003 | 12:26 | מאת: לזר - Type 1

שכחתי להוסיף שאינדקס של 55 נחשב בינוני ו-30 הוא אינדקס נמוך. הערכים יחסית לגלוקוז. כבר לא מדברים על ערכים יחסית ללחם, זה נגמר. כל טוב

12/11/2003 | 17:04 | מאת: עטרה גל

להנרי מאת: גל עטרה מה בדיוק אכלת או שתיתה שהקפיץ לך את ערכי הסוכר? האם אורז מקפיץ את הסכרת?נא בבקשה תגובך גל עטרה

מנהל פורום סוכרת