לחם
דיון מתוך פורום סוכרת
כסוכרתית שצריכה לרדת במשקל איזה לחם הכי נכון לצרוך. 7 דגנים, לחם חי, שיפון,מחיטה נבוטה....... תודה רותי.
היי מה שלומך השאלה שלי למה בתור התחלה לא תוותרי בכלל על לחם
אכלתי כבר את רוב הלחמים המאושרים ע"י האגודה (למרות שהאישור לא שווה הרבה). הקריטריות הראשון אצלי הוא האם הלחם טעים. רק לאחר מכן כול היתר! הלחם הטעים ביותר הוא הלחם הכפרי של עינת, %100 חיטה מלאה, בסופרים הוא יקר ,במגה רק 8.20 ש"ח. ישנם ,אולי, לחמים אחרים שהם כביכול יותר "טובים" לסוכרתיים, אבל אם לא יהיו לך טעימים, אז הם לא שווים בשבילך!! (כמה זמן אפשר לאכול חר...?) תנסי לחם כפרי ותשלחי לי תודה! בתיאבון.
להנרי,מושה ,רותי וכל השאר מאת גל עטרה אני נהנית מלחם כפרי קל של מאפית ברמן הוא גם טוב למטרה גם בריא וגם מאוד מאוד טעים אשמח לקבל תגובתכם גל עטרההנרי כתב/ה: > > אכלתי כבר את רוב הלחמים המאושרים ע"י האגודה (למרות שהאישור לא > שווה הרבה). הקריטריות הראשון אצלי הוא האם הלחם טעים. רק > לאחר מכן כול היתר! > הלחם הטעים ביותר הוא הלחם הכפרי של עינת, %100 חיטה מלאה, > בסופרים הוא יקר ,במגה רק 8.20 ש"ח. > ישנם ,אולי, לחמים אחרים שהם כביכול יותר "טובים" לסוכרתיים, אבל > אם לא יהיו לך טעימים, אז הם לא שווים בשבילך!! (כמה זמן אפשר > לאכול חר...?) > תנסי לחם כפרי ותשלחי לי תודה! בתיאבון.
לרות, העיקרון פשוט למדי: קראי את התוית, בדקי היטב את הרכיבים. הלחם המתאים ביותר:חיטה מלאה, שעורה מלאה, טחינה גסה, כמות הקלוריות, כמות הפחמימות, כמות סיבים, כל הרכיבים אשר מומלצים לסוכרתיים וכל הרכיבים אשר אינם מומלצים.
המתנתי לתגובתך, ניחשתי אותה מראש, אכן את צודקת. מציע לך לנסות את הלחם הכפרי... ולאחר מכן לא לשכוח להודות לי...
רות אני שואל ברצינות למה בתור התחלה לא תוותרי על הלחם ואחר כך תתחילי לבד להכין לך לחם מאופה הלחם מבטיח לך הרבה יותר טעים ובטוח מה את מכניסה שם אשמח לעדכן אותך במתכונים
היי שמחתי להתיחסות. לאפות לחם בבית אשאיר לאחרים אני אתן לחברות שעושות את זה די טוב להרויח גם ממני. בקשר לצריכת הלחם, הלכתי לדיאטנית מיוחדת לסוכרת ובתפריטי 6-8 פרוסות לחם קל מכל סוג (רק לא לבן). זו הסיבה שאני קשורה באזיקים ללחם. אנסה את כל הסוגים כך שאחרי שבועיים בוודאי תהיה לי דעה משלי.
שלום לך, כל אחד מהלחמים שציינת מתאים לסוכרת. אך אם ברצונך לרדת במשקל, עליך לאכול לא יותר מ3 פרוסות ליממה, ולשות דיאטה נכונה ודלת קלוריות בסיוע דיאטנית שמבינה עניין, המנעי מלחם לבן, חלה, פיתה, קרואסון, באגט, לומניות וכדומה. הקמח הכהה הגס הוא המתאים לקבלת הלחמים, והעשרתו על ידי שיפון או דגנים רק מסייעת לאיכותו. לחם כפרי שהוזכר הוא טוב, רק שבלחם עגול יש כל מיני פרוסות - מהקצה או מהמרכז... בהצלחה ד"ר יורם קנטר
הלחם הכפרי הדיאטתי של עינת, אינו עגול, זה לחם פרוס כהה %100 חיטה מלאה . החשוב ביותר : הלחם טעיםםםםםם...