לזר על קטניות ודגנים
דיון מתוך פורום סוכרת
לזר שלום. כפי שהזהרתי, אני חורש את האתר הנפלא שלך. אבל התחלתי להתברבר כמוך בין קטניות ודגנים. אז הלכתי למילון "רב מלים" והוא אומר כך: ק?ט?נ?י?ו?ת ש?ם נ"ר legumes, pulses שם כולל לצמחי תרבות כגון אפונה, שעועית, עדשים ופול שזרעיהם הם גרגירים עשירים בחלבונים הנתונים בתרמילים מוארכים ומשמשים למאכל. ד??ג?ן ש?ם ז' (ד??ג?נ?ים) cereal תבואה, שם כללי לצמחים שהגרגרים שלהם נתונים על גבעול ומשמשים מזון לבני האדם (כמו חיטה, שעורה, אורז, תירס);
אתה נותן המון חשיבות לאינדקס גליקמי ומתייחס לעליית הסוכר בדם בתגובה לאכילת דבר זה או אחר. לדעתי יש לזה חשיבות, אבל חשוב בהרבה (אני חושב) הוא הזמן שלוקח לסוכר בדם לעלות. נדמה לי שלא התייחסת לזה. הרבה בריאות
אלי, נא לעיין בגרפים והמספרים. לכל מזון, אשר לגביו מדדו את האינדקס, השיא בעליה ברמת הסוכר חלה אחרי שעה לערך. אני משתדל לקרוא גם ההסבר המדעי. לי יש את הספר המקורי. לגבי זמן השיא עיין בדף זה באתר שלי: http://www.tcb.ac.il/Extra/type1file/giprocedure.html שים לב גם לפרוצדורה. כל טוב