האם סוכר לבן או פירות גורמים לנזק
דיון מתוך פורום סוכרת
גופני במידה ומשתמשים באחד מהם במינון גבוה ? הוא שמא הנזק הגופני נגרם מצריכת סוכר לבן בלבד ? ומה לגבי פחמימות כמו לחמים ואחרים שאין בהן סוכר אלא הרכב פחמימני גבוה ?
שלום לך חגי, כל המזונות המכילים סוכרים זמינים, המעלים באופן חד את רמת גלוקוז הדם, אינם מומלצים בסוכרת. סוכר לבן הוא דו סוכר המורכב מפרוקטוז וגלוקוז, ובפירות יבשים קיים ריכוז גבוה במיוחד של פרוקטוז , ואילו בענבים וצימוקים קיים ריכוז גבוה של גלוקוז, לכן הם לא מומלצים. כל שאר הפיאות האחרים מומלצים בכמוןת של כ 3 ליממה. פחמיחות מורכבות מאד מומלצות (לחם שחןר, לחן שיפון, לחם דגנים), לפחות 3 פרוסות ליום . מומלץ לך לעיין בפרקים על הטיפול הדיאטני בסוכרת בספר: "סוכרת - לחיותעם להרגיש בלי" , וכן בספר: "ללא סוכר בישול ודיאטה" לקבלת מתכונים טעימים ומתאימים.
אני מודה לך ומאחל לך ולכולם שנה טובה טעימה ובריאה :O)