סכרת ואלכוהול
דיון מתוך פורום סוכרת
מבקש התיחסות של רופא לנושא שיפורט להל"ן: קראתי בעיון את הכתבה שבאתר בנושא : סכרת ואלכוהול. כתבה טובה מאוד, הערה חשובה מאוד אשר משום מה לא ידועה לרופאים בארץ,לא כותבים עליה כמעט בכלל, אך מוכרת ע"י חולים. מכל המשקאות האלכוהולים, היחיד בעל הסגולות הטובות ביותר לחולי סכרת הוא הויסקי. כן רק הויסקי, באם אשתה ודקה / ברנדי הסוכר יעלה בהתאם לכמות השתיה, באם אשתה ויסקי הסוכר ירד בהתאם לכמות השתיה, עד לערכים מפחידים. זאת אצל חולים שנוטלים כדורים או כדורים עם אינסולין. אני כותב מניסיונם של מספר חולים.(אנני יודע לגבי יין) מציע לעשות על כך מחקר קטן!!! תודה על היתיחסותכם. ה נ ר י.
הנרי, נשמע יפה מאוד. האם אתה יכול לתאר לי מצב אשר מחזק (לא צריך להוכיח) את טענתך? עשה ניסוי ודווח לנו, כדלקמן: 0. ציין סוג הסוכרת שלך ואיזה תרופות אתה נוטל בדרך כלל 1. מדור רמת סוכר ורשום. נסה להתרחק 3 שעות מהארוחה האחרונה. 2. רשום את הפחמימות של המזון זאתה הולך לאכול. 3. תוכל ותשתה וויסקי ללא תרופות כלשהן. 4. מדוד רמת סוכ כל חצי שעה במשך שעתיים. דווח ונראה תוצאות בהצלחה
הנרי, מצטער, אבל יש עוד תנאי: אתה צריך להיות לפחות 8 שעות אחרי שלקחת תרופה כלשהי. למעשה טוב יותר הוא 12 שעות אחרי נטילת תרופה כלשהי.
שלום לך הנרי, לא ויסקי, לא ברדני, לא ודקה ולא בטיח! הבעייה היא לא בתכולת הסוכרת של המשקה האלכוהוליאלא בתכולת האלכוהול. בנסיונות שנעשו בסוככרתיים עם מתן כוסיות משקה חריף שונות כולל וויסקי, היתה עליה של תגובת הגלוקוז לאחר הארוחה, והסוכרת יצאה מאיזון. לכן, פרט לכוסית או שתיים ליממה של יין אדום יבש, לא מומלץ לסוכרתים לתות משקאות חריפים אלוכוהולים . בנוסף, שתיינים כרונים שאינם אוכלים כראוי, שתיית הוויסקי או הברנדי ודומיהם יכולה לגרום לנפילת סוכר הדם בצורה קשה. לחיים ! ושנה טובה - עם כוסית יין אדום יבש... ד"ר יורם קנטר
ה ו א צ ו ד ק !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!