חילבה
דיון מתוך פורום סוכרת
שלום לכולם נאמר לי כי לחילבה התמני יש השפעה על חולי סוכרת............ שאלתי האם ידוע לכם על כך ? ואם כן מה היא שיטת הטיפול ? ( כמה פעמים ביום ואיך וכו' ) כמובן שאני לא רואה בזה תחליף לטיפול רפואי אך אולי זה עוזר.............בטח לא מזיק תודה מראש
ככה אומרים, בכל אופן אימי היתה חולת סכרת מאוד קשה, הגיעה עד לספיקת לב של 20 אחוזים בלבד, ולעוורון ב-2 עיניה, וכן, גם ניסתה כל מה שהציעו לה, ניסתה את החילבה, לא ראינו שום שיפור, להיפך הסוכר בדם עלה אצלה, שלא לדבר על הריח הנורא של הדבר הזה, שמופרש בשתן ובזיעה, אבל היום יש קפסולות של זה שאומרים שהם חסרי ריח, תנסה ותראה איזו השפעה יש לדבר הזה אצלך, ו....כן זה כן יכול להזיק, כפי שכבר אמרתי לאימי עלתה הסכרת. יש משהו אחר שמועיל לחולי סכרת, אבל שוב צריך לבדוק אצל כל אחד לגופו, זה חומר שנקרא מר, או מרמרה, גבישים שחורים ומרים, שהרבה חולי סכרת נעזרים בהם.
היי רז האם מוכן אתה לפרט יותר מהוא ה מר או המרמרה השחור שעליו כתבת תודה אשכנזי
אשכנזי, הנושא נידון כאן בהרחבה. ככלל, יש האומרים שזה עוזר, אבל לא נמצאה עד כה הוכחה מדעית מובהקת למרות המחקרים שנעשו בנושא גם בארץ. רצוי שתדע, שהחילבה נחשב למאכל שהגור על התימנים, אבל התימנים הם גם אלה הנמצאים במקום מכובד בשכיחות הסוכרת בקרבם. ואצל התימנים הסוכרת היתה מחלה נדירה בטרם הגיעו ארצה. תנסה. זה הפשוט מכל. זה אולי לא מזיק, אבך תתכבד בריח גוף חריף בסגנון תימני. בהצלחה, מאיר
שלום לך, אני מצרף קטע מתוך המאמר "תרופות אלטרנטיביות בסוכרת" בקטע העוסק בחילבה. את המאמר השלם תוכל למצוא באתר מתוק ב: http//members,co.iol/matok ובנוסף עוד מספר רב של מאמרים וחומר רלבנטי לסוכרת.מה שתקרא שם יוטתר, תצטרך לשאול פחות... להלן הקטע על החילבה: "החילבה, או בשמה העברי "הגרגרנית היוונית", נפוצה בכל ארצות הים התיכון, ונמצאת בשימוש בהודו, הן כתרופה טבעית והן כמרכיב בבישול המזונות. סוכרתיים רבים מוסרים על שיפור באיזון הסוכרת בעת שהם משלימים את הדיאטה שלהם או התרופות על ידי החילבה. זרעוני החלבה כשהם מושרים במים, מהווים מאכל תאווה לתימנים המוסיפים להם תבלינים שונים, ומכינים אותה כדייסה טעימה בשם רוביה. התימנים מאמינים ביכולת החילבה לרפא סוכרת ולהגביר תאבון לקוי. בעבודות שנעשו בהודו בצורות שונות של תכשירי חילבה נתקבלו תוצאות משמעותיות בשימוש בזרעונים שלמים ובחלבון שבודד (גום איזולט) מחילבה. לעלים מושרים במים, או לצמח מיובש וטחון בצורות שונות לא נתקבלה תגובה משמעותית. הבעיה היא שהניסיונות נעשו בקבוצות קטנות מאד של 3-5 אנשים, כך שלתוצאות אין משמעות סטטיסטית. ניסויים בבעלי חיים (כלבים, חולדות ובעכברים), הראו שלחילבה תכונות של הורדת רמות הגלוקוז, כאשר היא ניתנת כאמור בצורה של גרגירים שלמים, או אבקת גרגירים טחונים שהוצא מהם השמן. מחקרים מבוקרים כפולי סמיות אשרו את ההשפעה החיובית של גרגירי החילבה. באחד מהם בדקו כ 20 סוכרתיים עם סוכרת מסוג 2 שקבלו 15 גרם ליום, ובמחקר שני 60 סוכרתיים עם סוכרת מסוג 2 שקבלו 25 גרם ליום. שנויים משמעותיים נצפו באיזון הסוכר, בהפחתת תגובת הגלוקוז לארוחה, בהפחתת הסוכר בשן וכן הפחתת מה של רמות הכולסטרול. מנגנון הפעולה בבני אדם עדיין לא ידוע. מניסיונות בבעלי חיים מסתמן שפעולת החילבה היא בדומה לתכשירים המעכבים את ספיגת הגלוקוז מהמעי (מעכבי אלפא גלוקוזידז), דוגמת האקרבוז ( =פראנדז ). מבט על תוצאות המחקרים שדווחו, מעלה טווח רחב של מינונים לגבי החילבה. החל מ 15-25 גרם ליממה בסוכרת מסוג 2, ועד 100 גרם ליממה בסוכרת מסוג 1. דבר זה אינו מעשי, ואם מישהו מתכוון לקחת חילבה בקפסולות - הוא יצטרך לשבת כל היום ולבלוע קפסולות של אבקת חילבה. לכן יש הממליצים לשלב את החילבה במזון ובמתכונים שונים. לקבלת מושג - כף חילבה מלאה מכילה כ -10 גרם. לעלים ולצמח היבש אין כל השפעה על הסוכר, וצריך (אם רוצים טפול משלים בחילבה) אבקה או "קמח" של גרגירי חילבה לאחר שהוצא הם השומן (Defatted seeds powder) ואותם ניתן למצוא בחנויות טבע. אחד החסרונות בשימוש בחילבה הנו הריח החריף הנודף מגופו ומבגדיו של המשתמש. אי לכך, נעשים ניסיונות לייצר תכשיר עתיר חילבה נטול ריח ככל האפשר שחלקם הוכתר בהצלחה. היות ויש מידע שחילבה מפריעה או מעכבת ספיגת תרופות, במיוחד תרופות כנגד סוכרת. לכן מומלץ לחובבי החילבה למיניהם, לקחת את האבקה שעתיים לפני או שעתיים אחרי לקיחת התרופות לסוכרת."
שלום לכולם, היות ואינני איש מחשבים מבחינה גנטית, טעיתי (אופסס - שוב פעם...) בכתובת האתר של "מתוק" שם מסתתרים להם מאמרים מעניינים לכל סוכרתי וסוכרתי, ועוד בעברית צחה וקלה להבנה.כתובת האתר הנכונה (אני מקווה..) היא: http//members.iol.co.il/matok/ בהצלחה!!