קווקר, אורז מלא, קמח מלא
דיון מתוך פורום סוכרת
זה קצת מבלבל, מצד אחד אומרים שקווקר מוריד כולסטרול וסוכרת, מצד שני ערכו הגלוקמי בינוני גבוה, אם הבנתי נכון, לכן הוא אינו מומלץ, מה לגבי אורז מלא וקמח מלא, האם לא כולם באותה קטגוריה? מישהו יכול להאיר את עיני?
היי שאלה, שום מזון לא "מוריד סוכרת", בבקשה לדייק. יש תרופות שתפקידן לעשות זאת. כנ"ל לגבי כולסטרול: לכל היותר לא יעלה הרע הזה, אבל להוריד מסוגל הגוף, כאשר יש לו את התנאים הנאותים. כל קמח טחון גס טוב בהרבה מהקמח של הלחם הלבן, השחור ובטח בגאט ודומיהם (למשל לחמניות טריות של האופה, שריחן מגיע רחוק). קמח טחון דק הוא הגורם שמעלה את האינדקס הגליקמי של הקמח. אורז: יש המון סוגים, אבל העקרון אומר, שכאשר יש באורז יותר אמילוזה, כך קצב העכול מועט, דבר שמוריד את האינדקס הגליקמי. ראה דף זה לגבי סיכום "גורמים המשפיעים על האינדקס הגליקמי" http://www.tcb.ac.il/Extra/type1file/gi.html שבת שלום
לזר, שאלתי את השאלה בגלל שהתחלתי לצרוך בצורה מסיבית קווקר, (קווקר עם כל דבר) בגלל ערכו הסביר) באתר שלך כתוב שהוא בעל ערך גליקמי בינוני, ואילו באחת ההתייחסויות שלך בדף זה כתבת שהקווקר הוא בעל ערך גבוה כמו סוכר, תסביר בבקשה את הסתירה. תודה