ללזר וכל השאר - פיצה וכינוס בפריס
דיון מתוך פורום סוכרת
בוקר טוב ולח, 1. הזכרתי לא מזמן יצרן ירושלמי של מאכלי טופו, ( קציצות, מאפה, שניצלים), נראה לי שהוא בקי בכללי תזונה, ולכן המוצרים שלו מתאימים גם לחולי סכרת. בין השאר, הוא מייצר גם פיצות, הבצק עשוי מחיטה מלאה, תכולת הקלוריות כ - 200 ל 100 גר'. לזר, האם נראה לך שגם פיצה זאת מעלה את הסוכר בדם כמו פיצה רגילה ? לא בא לי על מדידות רבות מדי. 2. כל הכינוס בפריס ניתן למצוא חומר באתר של האגודה האמריקאית לסכרת, לא הרבה אמנם. יום נעים לכולם
אני נגד פיצה תעשייתית אפילו הבצק מקמח מלא !
היי אייל, איך עושים פיצה לא תעשייתית? שים לב לקמח. הוא טחון דק, דק? אם כן, לא חשוב מה תעשה, הוא בחזקת תעשייתי. רק הגבינה השמנה של הפיצה יכולה להוריד את האינדקס של הקמח המשוגע הזה ויהיה מה. אתה רוצה ללוש את הפיצה בבית? וזה יקרא להלן פיצה ביתית? סליחה, אכלת אותה עם המונח הזה "תעשייתי". בוקר טוב
היי זהבה, לא יודע להגיב על משהו שלא אכלתי, אבל פיצה על חיטה מלאה נשמע מבטיח, בהחלט. רק, מעניין מהו הטעם של הפיצה, כי אני מבין שכולם יסכימו איתי שהמזון צריך להיות גם טעים, נכון? אולי הוא כן טעים? לא רציתי, אבל בא לי לספר שבביקורי האחרון באמסטרדם, כל הגבינות שאכלתי לא ירדו מ-50% שומן של פרות הולנדיות. איזו פיצה יש שם!!! חבל שהאתר לא מקבל תמונות. היתי מעלה לכם את רמת התאבון על הבוקר, ככה...לא משנה כמה הלכתי ברגל, שעות על גבי שעות ואפילו התמונות של רמברנדט וואן גוך לא הצליחו להוריד לי את רמת הסוכר מתחת ל-120. ואילו ברחוב החלונות המפורסמים הכל היה דייאט - רק מציצנים. מה עם הסוכרת בהולנד? הם אומרים שהם הכי בריאים בעולם. אני לא מאמין מה אני יודע?
ללזר, אכן המוזיאונים באמסטרדם מדהימים ואני שמחה שנהנית. אישית, איני אוהבת גבינות צהובות שמנות, לא הולנדיות ולא שויצריות. הפיצה הנ"ל, טעימה מאוד לפי דעתי, ולפי דעתם של אנשים אחרים, איני יודעת כיצד הם מצליחים. גם המוצרים האחרים שלהם עולים בטעמם על מוצרי סויה של מפעל ידוע. מענין, שהמוצרים שלהם נמכרים רק בחנויות טבע - בלי פרסומת. פחות חומרים כימיים, חומרים משמרים, פחות שמן, פחות מלח...