תפו"א ולחם שיפון- סכרת מבוגרים
דיון מתוך פורום סוכרת
שלום, אמא שלי חלתה בסכרת לפני כשנתיים (סכרת מבוגרים), בנוסף התגלה אצלה שומנים בדם וכולסטרול גבוה. ברגע שהיא גילתה היא קיבלה תפריט מדיאטנית ועבדה על פיו, היא רזתה המון במשקל, כ-13 קילו מאחר ולא אכלה כמעט דברים משמינים, רק נטולי סוכר, שומן וכו' מהחשש שהדבר יפגע בה (למרות שהיא אכלה די טוב בשעות היום) .פרט לירידה במשקל, השומנים והכולסטרול ממש התאזנו לה (ממש בגבול לאחר שהיו די גבוליים) והסוכר גם הוא ירד משמעותית אך עדיין לגמרי (בדיקה תלת חודשית הראתה שהסוכר על ערך 8 לאחר שהיה כבר על 8.8 ויותר..) שאלותיי הן: 1. האם מותר לחולת סכרת לאכול לחם שיפון מלא במקום לחם קל המאושר ע"י האגודה? (הדיאטנית המליצה לה על כך מאחר ויש בו סיבים ש"מנטרלים" את הסוכר) 2. האם בתפו"א יש המון סוכר כפי שהדיאטנית ציינה בפניה? האם לחולי סכרת מומלץ להתרחק ממנו? היא המליצה לה להתרחק מתפוח אדמה ובנתה לה תפריט שמורכב מקטניות ודברים משביעים אחרים. אודה לכם על תשובותיכם. תודה
גלי שלום, התמזל מזלה של אימך ובעזרת דיאטנית מצוינת הצליחה לאזן את רמות הסוכר וגם לרדת במשקל. עצותיה לגבי לחם שיפון נכונות וגם לגבי תפו"אד שהוא בעל ערך גליקמי גבוה ולא מומלץ להפוך אותו לבן בית בתפריט. בקיצור, יש לבן מישהי טובה שיודעת את העבודה אז תסמכו עליה.
היי ניקולט, תודה רבה. רק בריאות, גלי