איזון בסוכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

26/07/2003 | 00:14 | מאת: דפי

מאיר שלום אני תמיד שומעת שבסוכרת מאד חשוב האיזון. מה זה אומר? בעלי יש לו בבוקר 140-150 בערב אחרי אוכל 240 והוא מקבל שני כדורי גלוקומין אחד אחרי ארוחת צהריים אחד אחרי ארוחת ערב. איך יודעים שיש איזון?תודה.

26/07/2003 | 13:05 | מאת: זהבה

לדפי, שבת שלום. התרשמתי שאינכם יודעים הרבה על המחלה, אי לכך הייתי מציעה לרכוש את ספרו של דר' קנטר: " לחיות עם ולהרגיש בלי". בנוסף, האם הצוות לא דיבר ולא הסביר לכם מהו איזון ומהם הערכים שבעלך צריך להגיע עליהם ? מה באשר לדיאטנית ? אינני מאיר ולא רופא אבל תמיד מרגיז לקרוא ולראות עד כמה חסר מידע בסיסי.

26/07/2003 | 21:03 | מאת: דפי

זהבה שלום זו בדיוק הבעיה . יש לנו רופא בקופ"ח שעשה כמה בדיקות לבעלי אומר כל הזמן הכל בסדר וולא נותן לנו הפניה לרופא סוכרת למרות שאנו מרגישים שהטיפול שם לא רציני.קניתי ספר בנושא שנותן כיוון כללי ומאיר בזמנו אמר לי שעלינו לדרוש טיפול אצל רופא סוכרתי וזה כנראה מה שאעשה אני פשוט אתעקש על זה.

26/07/2003 | 23:09 | מאת: לזר - TYPE 1

שלום דפי, מקווה שמאיר יסכים איתי. אני מניח שלפחות יוסיף לדברי. רמות סוכר "מאוזנות" הן בסביבת 90 עד 100 mg/dl. אחרי הארוחות העקריות צריך להיות מתחת ל-140. "איזון" הוא מושג שתלוי ביכולת החולה לשלוט ברמות הסוכר שלו ולא רק לבדוק אותן כדי לוודא שהון בתחום הנורמה. יש כלי מאוד ארכאי לוודא תקופתית האם החולה קרוב לנורמה. הוא נקרא המוגלובין מסוכרר (HBA1c) שאנו החולים צריכים לבצע פעם בשלושה או שישה חודשים. ממליצים לנו לשמור של HBA1c נמוך מ-7 כדי להבטיח שסיבוכי המחלה ידחו ככל האפשר לאורך השנים, או אפילו לא יופיעו בכלל. שבוע טוב

מנהל פורום סוכרת