איפה חולי סוכרת קונים מוצרי מזון?

דיון מתוך פורום  סוכרת

19/07/2003 | 15:38 | מאת: תומר

שלום,אני לא חולה סוכרת אבל אני מקפיד על תזונה דלת סוכר (שוקולד,סוכר,ממתקים,קולה וכולי מחוץ לתחום כמובן) ומאכלים בעלי אינדקס גליקמי נמוך(40),אני רוצה לשמור על רמת אינסולין נמוכה וקבועה, , רציתי לשאול,איפה כעקרון חולי סוכרת קונים מוצרי מזון? האם מוצרים המיועדים לחולי סכרת בהכרח בעלי ערך נמוך באינדקס הגליקמי? מה כדאי לחפש על תווית המוצר על מנת להבטיח שהוא מתאים? האם אתם מכירים דיאטה ישראלית כשרה, המבוססת על אינדקס גליקמי נמוך? תודה רבה.

19/07/2003 | 20:11 | מאת: לזר - TYPE 1

שלום תומר, איך אתה יודע שלמזון יש אינדקס גליקמי של 40 ואתה יודע איפה לרכוש אותו, או לבשל אותו? בדיוק שם תמשיך לקנות. אני מבין שאתה מבין שאין קשר בין המתיקות של המזון לאינדקס הגליקמי. לדוגמה, הלחם הלבן בעל אינדקס גליקמי גבוה מזה של הסוכר... נכון?

19/07/2003 | 21:45 | מאת: תומר

מצאתי טבלה מצומצמת באתר של סולגר ואיתה אני משתמש. (כמה זמן אפשר לחיות על עדשים....) יש שם ירקות ופירות בעיקר,אני מתכוון יותר למוצרים כגון שימורים,חטיפים וכולי.שהרי חלקם מכילים סוכרים,או תהליך ההכנה שלהם משנה את הרכבם(?) אני מבין שאין קשר בין המתיקות(הטעם) לבין האינדקס הגליקמי אבל האין כל המאכלים המתוקים בעלי אינדקס גבוה בהכרח? חשבתי שטבלת אינדקס גליקמי היא מכשיר יומיומי אצל חולי סוכרת.

מנהל פורום סוכרת