מהו האינדקס הגליקמי של פסטה מקמח מלא?

דיון מתוך פורום  סוכרת

19/07/2003 | 12:27 | מאת: שאלה

19/07/2003 | 14:40 | מאת: לזר - TYPE 1

שאלה שלום, שאלה מאוד לא הוגנת, משום שפסטה הוא שם משפחה בלבד: אז, תראה תשובה פשוטה: פסטה Spirali durum מבושלת -> אינדקס = 43 (נמוך) עבור 56 פחמימות במנה. יש במנה זו 1 גרם שומן. נתתי רק את הדוגמה הזו, משום שהיא זמינה ברשתות השיווק בארץ. דורום הוא גמו קמח מלא. פסטה יכולה להופיע בצורות הבאות: Capellini Fettucini Gnocchi (מבוטא בעברית ניוקי) Linguine Macaroni Ravioli Spaghetti Tortellini Vermicelli מקור: הספר המקורי של ממציאיי האינדקס הגליקמי: הצוות של ד"ר ג'ני ברנד - מילר, אוסטרליה. The Glucose Revolution. כללית, פסטה הוא מזון נטול ערך תזונתי סביר, אבל הוא ממלא את הבטן בצורה חבל"ז. לחלק מהמשתמשים במזון זה חלה עליה ברמת הסוכר במועד מאוחר יותר (אני שייך לקבוצה זו של אנשים). לכן, אנשים אלה, טוב יעשו אם יבצעו בולוס מתמשך או מושהה, או יזריקו את מנת האינסולין כשעה שלאחר האוכל. בתנאי, שהאינסולין הוא מהיר פעולה. לכל היתר אין שליטה בנעשה וכל הצלחה היא מקרית בלבד. זו דעתי בלבד כמובן. הבריאים מתגברים על הפסטה בצורה פנטסטית.

19/07/2003 | 16:30 | מאת: שאלה

חיפשתי באתר שלך, אך לא מצאתי תשובה מדוייקת, הכוונה למקרוני אורגני מקמח מלא, נראה לי שהוא מותר לסוכרתיים, לא? הלא גם קמח מלא מותר לנו.

מנהל פורום סוכרת