יין ופירות יבשים

דיון מתוך פורום  סוכרת

11/07/2003 | 10:51 | מאת: יואל

קראתי בפורום בכמה הודעות על סולפידים במזון. ואני נוהג לשתות מעט יין בכל יום ולחטוא מידי פעם בפירות יבשים אחד או שניים. אני מבקש מלזר או ד"ר קנטר או הדיאטנית להסביר לי מה משמעות החומרים האלה. ביין כתוב שזה לרעננות היין, אבל מה זה???

11/07/2003 | 21:26 | מאת: יואל

על היין כתוב ביסולפיט האם זה אותו דבר? ומה הם כל אלה???

13/07/2003 | 00:23 | מאת: סימה-דיאטנית

יואל שלום. סולפיטים =חומר משמר שמקורו בגופרית,המוסף ליינות כבר בשלבהתסיסה הראשוני כחומר נוגד חימצון,בריכוז של כ-13-60 מ'ג לליטר[ בהשוואה למזונות אחרים שם הריכוז הוא בין 200-300]. נוכחותו כתוסף חיונית להארכת חיי המדף של היין, ואין יין שאינו מכיל סולפיטים. בארץ כמו באוסטרליה וארה'ב מחייב משרד הבריאות לציין ע'ג כל בקבוק או אריזת מזון המכילה סולפיטיםאת ההערה לגבי נוכחותם בו .מכאן נוצר הרושם כאילו מדובר בחומר רעיל או מסוכן בעוד שהמטרה העומדת מאחורי הערה זו היא להזהיר אנשים הידועים כאלרגיים לסולפיטים. מדובר בחולי אסטמה קשה שאחוז קטן מהם סובל מאלרגיה כזו המתבטאת בקשיי נשימה, נשימה שרקנית, סחרחורות, הקאות וכו.מי שאינו נמנה על אלו הסובלים מאלגיה יכול לשתות יין ללא כל חשש.מה שכן, רצוי כמובן שלא יגזים. שבוע טוב...סימה

מנהל פורום סוכרת